Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Β.Ορμπάν: «Δεν υποχωρούμε στο τελεσίγραφο Βέμπερ»

Σε τεντωμένο σχοινί παραμένουν οι σχέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με Βίκτορ Όρμπαν, με φόντο τη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις 20 Μαρτίου με θέμα την αποπομπή ή μη του Ούγγρου πρωθυπουργού και του κόμματος του.

Το μήνυμα της Βουδαπέστης δείχνει ανυποχώρητο τον Ορμπάν, ο οποίος δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο τελεσίγραφο του επικεφαλής της ευρωπαϊκής δεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ για τροποποίηση των θέσεων του αν θέλει να παραμείνει στο ΕΛΚ.

«Ακούμε προσεκτικά τις άλλες απόψεις, περιλαμβανομένης εκείνης του Βέμπερ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της εθνικιστικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν τίθεται τόσο θέμα κομματικής πειθαρχίας, όσο «υπεράσπισης των ευρωπαϊκών χριστιανικών αρχών και το σταμάτημα της μετανάστευσης».

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτό», συνέχισε.

Σε ανοικτή επιστολή προς το προεδρείο του ΕΛΚ, ο Βέμπερ, που θα ηγηθεί του κόμματος στις ευρωεκλογές του Μαΐου έθεσε χθες πολλούς όρους προκειμένου Ορμπάν και Fidesz να παραμείνουν στους κόλπους της συντηρητικής ευρωομάδας. Κάλεσε τη Βουδαπέστη να θέσει τέρμα στην «εκστρατεία fake news εναντίον του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ».

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ουγγρική κυβερνητική εκστρατεία κατηγορεί κυρίως Βρυξέλλες και τον Αμερικανό Τζορτζ Σόρος ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση.

Απαντώντας στις κινήσεις του Ορμπάν δώδεκα κόμματα- μέλη του ΕΛΚ απαίτησαν επίσημα τη Δευτέρα «τον αποκλεισμό ή την αναστολή της συμμετοχής» του Fidesz, ζήτημα που θα περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνόδου της 20ης Μαρτίου.

Η Βουδαπέστη έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να τερματίσει την εκστρατεία της κατά του Γιούνκερ και πως προετοιμάζει άλλη μία, αυτή τη φορά εναντίον του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς. Ωστόσο,  το Fidesz έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί την παραμονή του στο ΕΛΚ.

Tags
Back to top button