Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ο Κασαπίδης έχει το "χρίσμα" από τον Κ. Μητσοτάκη

Τη στήριξη της κυβέρνησης και προσωπικώς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψηφίου, Γιώργου Κασαπίδη, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του. Από την Πτολεμαΐδα, το Σάββατο το βράδυ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε χαρακτηριστικά «ο λόγος της παρουσίας μου, σήμερα, είναι να δηλώσω, με ξεκάθαρο τρόπο και να μεταφέρω, ταυτοχρόνως, ανεπιφύλακτα, τη στήριξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη».

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του, ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι οι περιφέρειες είναι μεγάλες διοικητικές οντότητες και οι επιλογές που γίνονται σε αυτές, έχουν ξεκάθαρο ιδεολογικό χρώμα. Ως εκ τούτου, συνέχισε, δεν είναι ουδέτερες πολιτικά οι περιφέρειες και οι επιλογές των περιφερειαρχών.

Ταυτοχρόνως δε, συνέδεσε την επιλογή αυτή με την τρέχουσα συγκυρία και τα έργα που πρέπει να γίνουν το προσεχές διάστημα στη χώρα. «Το επόμενο διάστημα οι περιφέρειες θα διαχειριστούν σημαντικότατα ποσά», δήλωσε και ανέδειξε τρία ζητήματα: Το πρώτο είναι «ο τρόπος διαχείρισης των ποσών - διευκρινίζω, ποια έργα, ποιες υποδομές θα κάνουμε». Το δεύτερο είναι ότι «ειδικά για τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης, το πλαίσιο είναι εξαιρετικά βαρύ από πλευράς διαδικασίας και ακόμη αυστηρότερο από πλευράς προθεσμιών. Αν τα ποσά αυτά δεν χρησιμοποιηθούν με τον τρόπο και στο χρόνο που πρέπει, αν δεν απορροφηθούν, αυτά τα ποσά χάνονται». Το τρίτο ζήτημα είναι ότι «επειδή έχουν υπάρξει στο παρελθόν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη χώρα, που χάθηκαν ή δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά και το δημόσιο χρήμα δεν απετέλεσε αντικείμενο σεβασμού με τον τρόπο που πρέπει, χρειαζόμαστε χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. Τα ποσά αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με εντιμότητα, ακεραιότητα και διαφάνεια για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμά τους»,τόνισε.

«Τα είπα όλα αυτά για να εξηγήσω το γεγονός των επιλογών που κάναμε σε κομματικό επίπεδο για τη στήριξη των περιφερειαρχών. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινή περπατησιά, κοινή αντίληψη, κατανόηση και ταυτόχρονα έχουμε εμπιστοσύνη». Κατά συνέπεια, προσέθεσε, «η επιλογή περιφερειαρχών δεν ήταν μια τυπική διαδικασία της ΝΔ και του πρωθυπουργού. Δεν επιλέξαμε όποιον ήταν εν ενεργεία περιφερειάρχη της ΝΔ, να συνεχίσει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης σε όλες τις περιπτώσεις. Κάναμε αξιολόγηση του έργου του καθώς υπήρξαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις" εν ενεργεία ," που η επιλογή μας ήταν να μη στηρίξουμε».

Η ομιλία Βορίδη έκλεισε με «δια ταύτα» ότι όποιος δεν στηρίζει Κασαπίδη, δεν στηρίζει την παράταξή του. Την Κυριακή το απόγευμα θα γίνει ο λογαριασμός και θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα για την παράταξη της ΝΔ σημείωσε δηλώνοντας, εν κατακλείδι, βέβαιος ότι στην αποτίμηση της εκλογικής βραδιάς η Δυτική Μακεδονία θα είναι «γαλάζια».

Στην ίδια εκδήλωση χαιρέτισε, επίσης, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Tags
Back to top button