Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βόρεια Καρολίνα: Γυναίκα χρεώθηκε 2.000 δολάρια αφού δημοσίευσαν την κάρτα της στο διαδίκτυο

Η Rhonda Deaver από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ είναι τακτική πελάτισσα σε ένα καφέ της περιοχής, αυτό όμως που της συνέβη κατά την τελευταία της επίσκεψη στο μαγαζί, της στοίχησε ιδιαίτερα.

Στις 30 Απριλίου, μετά το ραντεβού της με τον γιατρό, πήγε στο αγαπημένο της στέκι με σκοπό να δειπνήσει. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι της, έλαβε ένα τηλεφώνημα από την τράπεζά της με σκοπό να την ενημερώσουν ότι ξέχασε την χρεωστική της κάρτα στο καφέ.

Όταν επέστρεψε στο εστιατόριο, το προσωπικό της καφετέριας είπε στην Deaver ότι είχαν βγάλει φωτογραφία το μπροστινό και το πίσω μέρος της κάρτας και την είχαν δημοσιεύσει σε μια τοπική ομάδα στο Facebook για να την εντοπίσουν.

«Γεια σας παιδιά, κυρία Rhonda Deaver αφήσατε τη χρεωστική σας κάρτα εδώ στο κατάστημα, την έχουμε τοποθετήσει σε ασφαλές σημείο. Σας παρακαλώ αν την ξέρετε ενημερώστε την ότι την έχουμε και θα θέλαμε πολύ να βεβαιωθούμε ότι θα επιστραφεί!!!», έγραψε το καφέ στην ομάδα «Word of Mouth Kinston».

Η καλοπροαίρετη πράξη των υπαλλήλων δεν ήταν τόσο καλά μελετημένη… Είχαν ξεχάσει να σβήσουν τους αριθμούς της κάρτας, με αποτέλεσμα να γίνει έρμαιο στα χέρια κακόβουλων χρηστών.

Έτσι η Deaver βρέθηκε χρεωμένη κατά 2.000 δολάρια.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το έκαναν αυτό, αλλά αρρώστησα σκεπτόμενη ότι μπορεί να ήμουν υπεύθυνη για όλες αυτές τις χρεώσεις», δήλωσε η Deaver σε τοπικό κανάλι.

Μάλιστα, όπως είπε αρκετές χρεώσεις —ευτυχώς— είχαν απορριφθεί.

Η Deaver λέει ότι οι χρεώσεις αξίας 2.000 δολαρίων την έβλαψαν οικονομικά.

«Ζω με σταθερό εισόδημα και δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα…», πρόσθεσε.

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην αναρτούν φωτογραφίες πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο, ακόμη και αν οι αριθμοί έχουν μπλοκαριστεί, καθώς κακόβουλα άτομα μπορούν να βρουν τρόπους να πάρουν τις πληροφορίες.

Tags
Back to top button