Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βολιβιανός πρόεδρος: «Εχθρός της διεθνούς ειρήνης οι ΗΠΑ μετά την αποχώρηση τους από τη συμφωνία για τα πυρηνικά»

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «εχθρό της διεθνούς ειρήνης», μετά την αναγγελία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αποσύρει τη χώρα του από μια συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF), διότι όπως κατήγγειλε την παραβιάζει η Ρωσία.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι σκοπεύει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία αυτή, που είχε υπογράψει η χώρα του με τη Σοβιετική Ένωση την εποχή του ψυχρού πολέμου και απαγορεύει την ανάπτυξη χερσαίων συστημάτων πυραύλων μέσου βεληνεκούς ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, επικαλούμενος το ότι την αθετεί η Ρωσία αναπτύσσοντας τέτοια όπλα. Η Μόσχα το αρνήθηκε.

«Ο Τραμπ απείλησε να στείλει τον στρατό του στα σύνορα με το Μεξικό εναντίον χιλιάδων μεταναστών από την κεντρική Αμερική, αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την INF», τόνισε ο Μοράλες στον λογαριασμό του στο Twitter. «Οι ΗΠΑ είναι εχθρός της διεθνούς ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ επικρίθηκε για την απόφασή του, η οποία υπόκειται στην έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου, μεταξύ άλλων κι από τον άλλοτε ηγέτη της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που συνυπέγραψε το κείμενο με τον τότε αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κίνηση των ΗΠΑ.

Tags
Back to top button