Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Αστροναύτες χάνουν εξάρτημα κατά τη διάρκεια «εξόδου» στο διάστημα

Τη στιγμή που δύο βετεράνοι αμερικανοί αστροναύτες χάνουν ένα εξάρτημα προστασίας από διαστημικά «σκουπίδια» κατέγραψε βίντεο του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

Στο βίντεο φαίνεται η Πέγκι Γουίτσον να ενημερώνει τον συνάδελφό της Σέιν Κίμπρου ότι έχασε την ασπίδα μήκους 1,5 μέτρου και βάρους περίπου 8 κιλών.

Ο Κίμπρου αρχικά φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αλλά γρήγορα βλέπει το εξάρτημα να κινείται εκτός ελέγχου στο διάστημα.

Σύμφωνα με μηχανικούς της NASA το εξάρτημα δεν αποτελεί κίνδυνο για τους αστροναύτες και τον σταθμό που κινείται σε τροχιά σε ύψος 402χλμ. από την επιφάνεια της Γης.

Οι δύο αστροναύτες ήταν στη μέση της διάρκειας περίπου 6,5 ωρών εξόδου τους από το σταθμό προκειμένου να ετοιμάσουν ένα σημείο πρόσδεσης στο μέλλον των διαστημικών ταξί που αναπτύσσονται από την Boeing και την Space Exploration Technologies.

Μετά το ατύχημα, οι δύο τους τοποθέτησαν τις τρεις άλλες ασπίδες και ένα προσωρινό κάλυμμα εκεί όπου θα έπρεπε να μπει η τέταρτη.

Το συγκεκριμένο εξάρτημα αναμένεται να καεί κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα της Γης αλλά μέχρι τότε θα είναι ένα από τα υπόλοιπα 21.000 κομμάτια «σκουπιδιών» που είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος ώστε να καταγράφονται από τα ραντάρ.

Tags
Back to top button