Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Βίντεο: «Ξύπνησε» η Αίτνα- Εκτόξευσε λάβα σε ύψος 150 μέτρων

Έντονη δραστηριότητα παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα στη Σικελία. Από το ηφαίστειο βγαίνει καπνός, ενώ εκτοξεύονται τέφρα και λάβα. Μάλιστα, η λάβα εκτοξεύτηκε σε ύψος 150 μέτρων.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ιταλίας (INGV) παρακολουθεί το φαινόμενο και υπενθυμίζει ότι το ηφαίστειο είχε «ξυπνήσει» ξανά στα τέλη Ιουλίου, χωρίς όμως να προκαλέσει καταστροφές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκκενωθεί χωριά που βρίσκονται στην πλαγιά της Αίτνας, ωστόσο οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο (αγγίζει τα 3.350 μέτρα) ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Γενικά όμως δεν θεωρείται επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του. Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξή του στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας.

Δείτε to βίντεο:

Tags
Back to top button