Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βίντεο: Η γυναίκα που χορεύει ενώ το Παρίσι καίγεται

Viral έχει γίνει η γυναίκα η οποία χόρευε στο Παρίσι και ενώ η πόλη καίγονταν

Η Νάντια Βαντόρι-Γκοτιέ δεν ξεκίνησε τυχαία αυτή την περιπέτεια στους δρόμους του Παρισιού. Εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει ένα πρότζεκτ που λέγεται «ένα λεπτό χορού την ημέρα». Η Νάντια επιλέγει κάθε φορά ένα διαφορετικό σημείο του Παρισιού και χορεύει σε αυτό επί ένα λεπτό. Βιντεοσκοπεί το χορό και τον ανεβάζει στο ίντερνετ.

Αφορμή για την πρώτη της περφόρμανς ήταν η σφαγή στο Charlie Hebdo, που της έδωσε το έναυσμα ώστε να προσδώσει μια διαφορετική διάσταση στην αγαπημένη της πόλη, δημιουργώντας ένα διαρκές δρώμενο, το οποίο τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει.

Ούτε καν τα «κίτρινα γιλέκα» που περνούν δίπλα της, συχνά μιμούμενοι τις κινήσεις της, ή απλώς άναυδοι από το θάρρος της. Ούτε οι φωτιές που καίνε απειλητικά στο βάθος, ούτε καν το παραπέτασμα καπνών και δακρυγόνων που την αναγκάζει κάποια στιγμή να καλύψει το πρόσωπό της.

Όπως μάς λέει η ίδια η Νάντια, το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε την περασμένη Κυριακή, στις 4:36 το μεσημέρι, στη Λεωφόρο Καπισίν, στον 9ο τομέα του Παρισιού, την ώρα που «οι διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων εναντίον των φορολογικών αδικιών και των δύσκολων συνθηκών ζωής οδηγούν σε ξέσπασμα της βίας και συγκρούσεις με την αστυνομία».

Η Νάντια Βαντόρι-Γκοτιέ ανεβάζει τα βιντεάκια της στο Vimeo και το μότο της είναι «δανεισμένο» από τον Νίτσε: «Μία ημέρα χωρίς χορό είναι μία ημέρα χαμένη, ή όπως είπε κάποτε ο Νίτσε: Χαμένη θα είναι η ημέρα που ένα μέρος της δεν θα το περάσουμε χορεύοντας (Τάδε έφη Ζαρατούστρα)». Δείτε το βίντεο

Tags
Back to top button