Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βίντεο για UFO κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ έφτασε μέχρι ... τον Λευκό Οίκο – Μυστήριο με φωτεινές σφαίρες στον ουρανό

Πρόσφατα, η αεροπορική βάση στην Ιντιάνα μετατράπηκε σε νέο σημείο ενδιαφέροντος για ΑΤΙΑ (UFO) μετά την εμφάνιση σμήνους από ταχέως κινούμενες, φωτεινές σφαίρες στον ουρανό, κοντά στην πόλη Kokomo, μόλις 13 μίλια νότια της βάσης Grissom Joint Air Reserve.

Πολλοί κάτοικοι κατέγραψαν λαμπερές, κινούμενες σφαίρες που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, προκαλώντας αίσθηση. Ένας ντόπιος που κατέγραψε τα φώτα αναφώνησε: «Τι είναι αυτό; Νομίζω πως είναι ΑΤΙΑ και δεν νιώθω άνετα να κοιμηθώ απόψε».

Δείτε το βίντεο

Οι περισσότερες μαρτυρίες, με κύρια ημερομηνία εμφάνισης την 7η Οκτωβρίου, μοιάζουν με πρόσφατες περιπτώσεις ΑΤΙΑ κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως στη βάση Joint Base Langley-Eustis της Βιρτζίνια, όπου καταγράφηκαν «κόκκινα, πράσινα και λευκά φώτα που κινούνταν με γρήγορες ταχύτητες». Στην Ιντιάνα, τα νέα διαδόθηκαν από πολίτες στο διαδίκτυο, όπου ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν την πηγή τους.

Μερικοί πιστεύουν ότι τα φώτα είναι φωτοβολίδες στρατιωτικών αεροσκαφών, αλλά ένας μάρτυρας παρουσίασε στοιχεία από το μετεωρολογικό ραντάρ doppler που δείχνουν ένα «μεγάλο ορθογώνιο» ΑΤΙΑ με «σαφές ωστικό κύμα ατμού», που παρατήρησε την επόμενη μέρα, στις 8 Οκτωβρίου. Οι Αρχές της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ δεν έχουν δώσει κάποια δημόσια εξήγηση για τα ΑΤΙΑ, που εμφανίζονταν είτε ως κόκκινες-πορτοκαλί σφαίρες που αιωρούνταν, είτε ως μια λευκή σφαίρα που έκανε γρήγορους ελιγμούς.

Η Christina Sharp, σε ένα βίντεο στο TikTok, εξέφρασε την έκπληξή της. Ένας άλλος ανώνυμος κάτοικος υπέβαλε αναφορά στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς ΑΤΙΑ (NUFORC) για πιθανό σχετικό συμβάν, αναφέροντας ένα «τεράστιο ορθογώνιο» στο ραντάρ, μήκους περίπου 20 μιλίων, με ίχνος συμπιεσμένου ατμού μήκους άνω των 150 μιλίων.

Αναλυτές ανέφεραν πως πιθανότατα επρόκειτο για στρατιωτικές φωτοβολίδες, με τον Alejandro Rojas από την Enigma Labs να επισημαίνει πως τα διαδοχικά αναμμένα φώτα είναι χαρακτηριστικό αυτών των φωτοβολίδων. Υπογράμμισε επίσης πως γύρω από το Kokomo υπάρχουν αρκετές αεροπορικές βάσεις που θα μπορούσαν να συνδέονται με τέτοια περιστατικά, όπως το Camp Fort Wayne και η Wright-Patterson.

Ο Rojas, πρώην εκπρόσωπος της Mutual UFO Network (MUFON), δήλωσε ότι οι στρατιωτικές φωτοβολίδες μοιάζουν με ΑΤΙΑ τη νύχτα, καθώς ο καπνός δεν είναι εύκολα ορατός. Σημείωσε πως και ο ίδιος έχει μαγνητοσκοπήσει στρατιωτικές φωτοβολίδες, που συχνά παρεξηγούνται ως ΑΤΙΑ.

Η  έχει επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της βάσης Grissom, ο οποίος δήλωσε ότι «η Grissom διαθέτει αεροσκάφη KC-135 Stratotankers, τα οποία δεν έχουν φωτοβολίδες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα περιστατικά στην Ιντιάνα σημειώνονται λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση νέων κυβερνητικών εγγράφων για άλλες θεάσεις ΑΤΙΑ σε στρατιωτικές τοποθεσίες, όπως στο Langley, όπου τον Δεκέμβριο του 2023 ομάδες ΑΤΙΑ παρατηρήθηκαν για 17 συνεχόμενες νύχτεςΟι θεάσεις αυτές οδήγησαν σε συσκέψεις στον Λευκό Οίκο.

Ο Chris Mellon, πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του Πενταγώνου, δήλωσε ότι αυτά τα ΑΤΙΑ αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου που επηρεάζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις εθνικής ασφάλειας. «Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις», όπως τόνισε ο Mellon, «είναι σαφές ότι φαίνονται σαν να μας κοροϊδεύουν».

Tags
Back to top button