Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Βίντεο: Διάσωση ραμφοφάλαινας που είχε εξοκείλει στην Κέρκυρα

Μικρός ζιφιός ο οποίος είχε εξοκείλει στην παραλία Αη Γόρδης στην Κέρκυρα κατόρθωσε να κολυμπήσει ξανά στα ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους με την βοήθεια εθελοντών.

Η προσπάθεια τους καταγράφηκε από τον Γιάννη Ράρρη, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο μέρος των προσπαθειών. Τελικά το κήτος μετά από πολλές δυσκολίες βρέθηκε στα ανοιχτά και εξαφανίστηκε στο Ιόνιο Πέλαγος

Δυο ζιφιοί ξεβράστηκαν τα τελευταία 24ωρα στις ακτές της Κέρκυρας γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Συμφώνα με το corfutvnews.gr o πρώτος ζιφιός εκβράστηκε στην ακτή του Αρίλλα, βορειοδυτικά της Κέρκυρας και οδηγήθηκε πολύ σύντομα στα βαθιά με τη συνδρομή των εθελοντών διασωστών και των περίοικων που εντόπισαν το θαλάσσιο θηλαστικό, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη δεύτερη ραμφοφάλαινα, που εγκλωβίστηκε στο βραχώδες τμήμα της ακτής του Αγίου Γόρδιου, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

Με κινητοποίηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έσπευσαν στο σημείο εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλασσίων Θηλαστικών «Αρίων», που εξέτασαν τα ζώο και έκαναν αιματοληψία για να ακολουθήσει η ανάλυση των δειγμάτων από τους κτηνιάτρους του εργαστηρίου του ΑΠΘ.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια, οι κτηνίατροι υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., Αναστασίας Κομνηνού, με τη βοήθεια ντόπιων δυτών και εθελοντών, κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν και τον δεύτερο ζιφιό, ο οποίος επέστρεψε στα βαθιά νερά.

Επιπλέον, το Λιμεναρχείο Κέρκυρας κλήθηκε σε αυξημένη επαγρύπνηση και εντατικές περιπολίες στην περιοχή για τον έγκαιρο εντοπισμό σε περίπτωση επαναπροσάραξης των δύο θηλαστικών ή προσάραξης άλλων στις ακτές του νησιού, ενώ παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επικοινωνεί με τη Διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου για παροχή εξειδικευμένων συμβουλών.

Tags
Back to top button