Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βία ανηλίκων: Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τον ξυλοδαρμό του - 13χρονος εντοπίστηκε οπλισμένος με φαλτσέτα

Η βία μεταξύ ανηλίκων έχει εξελιχθεί σε ημερήσιο φύλλο καταγραφής περιστατικών, με τα επεισόδια να είναι άγρια και βίαια, ενώ σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από την αστυνομία.

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, καταγράφηκαν δύο επεισόδια με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά.

Στην Πάτρα, ένας 17χρονος γρονθοκόπησε στην αυλή του ΕΠΑΛ έναν 16χρονος συμμαθητή του και τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του και παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στην Καλαμάτα, ένας 13χρονος έκλεψε μοτοσικλέτα έχοντας πάνω του φαλτσέτα 7 εκατοστών. Συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τέλος τα κινητά

Στο πλαίσιο πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας μόνο την προηγούμενη εβδομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς έγιναν συνολικά 6.580 έλεγχοι, 354 ήταν οι προσαγωγές, 218 οι συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 357 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα που αφορούν στο σχολικό περιβάλλον, καθώς από φέτος έχει απαγορευτεί η χρήση των κινητών, ακόμα και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Σε ρεπορτάζ του Mega, μαθητές σχολιάζουν αν το μέτρο έφερε αποτέλεσματα.

«Δεν θα αλλάξει κάτι άμα είναι κάποιος να εκφοβίσει τον άλλον θα το κάνει είτε με κινητά είτε χωρίς», λέει μαθητής.

«Στην τάξη έχει βοηθήσει χωρίς το κινητό και αυτά δεν υπάρχουν βιντεοσκοπήσεις. Στο παρελθόν υπήρχαν; Υπήρχαν σίγουρα και ανεβαίναν και στα σόσιαλ μίντια», αναφέρει άλλος μαθητής.

Τα κινητά μπορεί να έμειναν εκτός σχολικού περιβάλλοντος όμως ο φόβος για πολλούς μαθητές παραμένει. Για μια ασήμαντη αφορμή όπως λένε τα ίδια τα παιδιά μπορεί να ξεσπάσει ανελέητος καυγάς.

Ψηφιακή πλατφόρμα για γονικό έλεγχο στα κινητά

Έτοιμη προς χρήση είναι η ειδική πλατφόρμα που θα παρέχει οδηγίες στους γονείς για εργαλεία και ρυθμίσεις ελέγχου στα κινητά που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.

«Υπάρχει ο γονικός έλεγχος το parental control όπως αναφέρεται σε αρκετές συσκευές και ακριβώς σε αυτές τις οδηγίες πλέον θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε για να μπορεί ο κάθε γονιός που θέλει να τις εφαρμόσει στα κινητά των παιδιών του», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Tags
Back to top button