Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βερολίνο: Με μια... αγκαλιά και ένα φιλί η τελευταία συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ (φωτό)

Ηταν στις 15 Μαΐου 2012, όταν η Ανγκελα Μέρκελ είχε υποδεχθεί για πρώτη φορά τον Φρανσουά Ολάντ στην Καγκελαρία. Τη Δευτέρα, εκείνος βρέθηκε για τελευταία φορά εκεί ως πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Ολάντ ταξίδεψε στο Βερολίνο, στο τελευταίο επίσημο ταξίδι της θητείας του, για να δειπνήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ενα ταξίδι συγκινησιακά φορτισμένο, όπως περιγράφει το AFP. Την Κυριακή, θα παραδώσει τη «σκυτάλη» στον διάδοχό του, Εμάνουελ Μακρόν.

Η Μέρκελ υποδέχθηκε με θέρμη τον Ολάντ στην είσοδο της Καγκελαρίας, με μία αγκαλιά κι ένα φιλί, πριν αναχωρήσουν από εκεί για το εστιατόριο όπου δείπνησαν. Νωρίτερα, είχε δηλώσει πως παρότι εκείνη και ο Ολάντ προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές «οικογένειες», «απόλαυσα να συνεργάζομαι μαζί του και χτίσαμε αμοιβαία εμπιστοσύνη τα πέντε χρόνια της θητείας του».

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν ελαφρώς επεισοδιακή, καθώς ένας κεραυνός είχε χτυπήσει το αεροπλάνο του Ολάντ, λίγο μετά την απογείωση από τη Γαλλία. Τελικά όμως ταξίδεψε κανονικά στο Βερολίνο, ενώ όταν συνάντησε την Μέρκελ, εκείνη τον βοήθησε να ξεπεράσει την αμηχανία που είχε ως νεοεκλεγείς ηγέτης. Τον είχε καθοδηγήσει ενώ περπατούσαν στο κόκκινο χαλί, αγγίζοντας το χέρι του κάποιες φορές.

Ομως, σημειώνει το AFP, η σχέση τους εδραιώθηκε κατά την ουκρανική κρίση. Ηταν τον Ιούνιο του 2014, όταν έβαλαν στο ίδιο τραπέζι τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πέτρο Ποροσένκο. Το γεγονός ότι συνεργάστηκαν σε ένα ζήτημα που δεν αφορούσε τις διμερείς σχέσεις τους ή την ΕΕ άλλαξε το κλίμα των συναντήσεων της Μέρκελ με τον Ολάντ, σημειώνει αξιωματούχος. «Κάτι που φάνηκε τόσο κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, όσο και στην προσφυγική κρίση», ανέφερε η ίδια πηγή.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της μεταξύ τους σχέσης ήταν από μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Ηταν όταν η Μέρκελ ακούμπησε το κεφάλι της στον ώμο του Ολάντ, σε ένδειξη συμπαράστασης έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo. Επίσης, είχαν ταξιδέψει με το ίδιο ελικόπτερο στις γαλλικές Αλπεις, έπειτα από τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings.

Φωτογραφίες: AP

Tags
Back to top button