Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βερολίνο: Καταδικάζει τη φυλάκιση των μελών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Το Βερολίνο καταδίκασε σήμερα την «αδικαιολόγητη» φυλάκιση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών του Γερμανού Πέτερ Στόιτνερ, αφού οι αρχές αποφάσισαν τη συνέχιση της κράτησης ομάδας ακτιβιστών με την κατηγορία ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μεταξύ αυτών ήταν και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Πέτερ Στόιτνερ, η φυλάκιση του οποίου είναι αδικαιολόγητη, και εργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για τον στηρίξουμε» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Twitter.

«Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει τη σύλληψη του Πέτερ Στόιτνερ και άλλων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Ζητάμε να αποφυλακιστεί σύντομα» τόνισε από την πλευρά της μια εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το να συνδέονται οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, όπως ο Πέτερ Στόιτνερ, με υποστηρικτές των τρομοκρατών είναι «παράλογο», συμπλήρωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος.

Δέκα Τούρκοι ακτιβιστές που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ του η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, η Ιντίλ Εσέρ, συνελήφθησαν την 5η Ιουλίου, μαζί με δύο ξένους εκπαιδευτές, έναν Σουηδό και έναν Γερμανό, τον Πέτερ Στόιτνερ, που εργάζεται σε διάφορες οργανώσεις παγκοσμίως.

Η τουρκική κυβέρνηση «καταλύει τη Δημοκρατία και το Κράτος δικαίου» ήταν η αντίδραση του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, στο περιοδικό Der Spiegel, ενώ καταφέρθηκε κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου διότι «παραμένει σιωπηλή» μπροστά στις ενέργειες της Τουρκίας.

Tags
Back to top button