Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη κερδοσκοπική συμπεριφορά της Goldman Sachs

Πρόκειται για την «κοσμοδαιμονική» (όπως θα τη χαρακτήριζε ο συγγραφέας Χένρι Μίλερ) Goldman Sachs, η οποία σκυλεύει τόσο κυνικά το πτώμα της κατεστραμμένης χώρας, ώστε βουλευτές της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης να προειδοποιούν ότι μετά την πτώση του Μαδούρο δεν θα αναγνωρίσουν το επονείδιστο χρέος που τους φορτώνει!

«Θα προτείνω στη μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει ούτε να αποπληρώσει τα ‘‘ομόλογα πείνας’’ της Goldman Sachs», διακήρυξε ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής, Χούλιο Μπόρχες, σε ανοιχτή επιστολή προς το αφεντικό της Goldman, Λόιντ Μπλανκφάιν. «Πάτε να βγάλετε εύκολο και γρήγορο χρήμα από το δράμα ενός λαού», του τόνισε. «Η γραμμή ζωής, που δώσατε στον Μαδούρο, θα τον κάνει πιο αυταρχικό».

Ο όρος «ομόλογα πείνας» ανήκει στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ρικάρδο Χάουσμαν, διευθυντή σήμερα του Κέντρου Διεθνούς Ανάπτυξης του Χάρβαρντ.

Ιδού το χρονικό του εγκλήματος: Με την άφρονα πολιτική του ο Μαδούρο δεν προκάλεσε μόνο ελλείψεις σε τρόφιμα- φάρμακα, αλλά συρρίκνωσε πέρυσι την εθνική οικονομία 18%. Οι ξένες επενδύσεις σταμάτησαν, τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώθηκαν από 30 δισ. σε 10 δισ. δολάρια και η κυβέρνηση βγήκε στη γύρα. Επειδή δεν μπορεί να δανείζεται συνεχώς από την Κίνα, ξεπούλησε στην Goldman Sachs ομολόγα αξίας 2,8 δισ. δολαρίων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας PDVSA, έναντι μόλις 865 εκατομμυρίων. Η τράπεζα δικαιολογήθηκε ότι τα ψώνισε στη δευτερογενή αγορά κι ότι εν πάση περιπτώσει ακόμη και αυτή η «επένδυση», θα βελτιώσει κάπως τη ζωή του λαού (!)

Η απάντηση ήρθε με το σύνθημα «Goldman Sucks» (η Goldman βρομάει) δεκάδων Βενεζουελάνων της Αμερικής έξω από τα κεντρικά στο Μανχάταν. Όχι τίποτε Τσαβίστας, αλλά ορκισμένων εχθρών του Μαδούρο.

Πηγή:

Tags
Back to top button