Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Βελτιώθηκαν τα ομόλογα μετά την απόφαση του Eurogroup

Σημαντική βελτίωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, ύψους 8,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε 15 μονάδες βάσης (0,15 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 5,71%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Μαΐου, ενώ των 2ετών τίτλων μειώθηκε στο 4,81% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 4,81% καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από το 2014.

Η βελτίωση οφείλεται στη χθεσινοβραδινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη ενδεχομένως να προλειάνει το έδαφος για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Πάντως, τα πρώτα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αξιωματούχος της ΕΚΤ διαμήνυσε ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια στα μέτρα για το χρέος προκειμένου η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά ελλληνικών ομολόγων. διαμήνυσε ότι η ΕΚΤ χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια επί των μέτρων του χρέους, προτού προχωρήσει στην αγορά των ελληνικών ομολόγων.

 

Tags
Back to top button