Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βέλγιο: Φοιτητής πέθανε γιατί κατανάλωσε φαγητό πέντε ημερών

Ένας φοιτητής στο Βέλγιο έχασε τη ζωή του, όταν κατανάλωσε μακαρόνια με σάλτσα που είχε αφήσει εκτός ψυγείου για πέντε ημέρες.

Το περιστατικό συνέβη στις Βρυξέλλες με έναν 20χρονο φοιτητή που ζέστανε τα μακαρόνια που είχε στον πάγκο της κουζίνας, στο φούρνο μικροκυμάτων, τα έφαγε και πήγε να αθληθεί.

Ωστόσο γύρισε αμέσως στο σπίτι του καθώς ένιωθε ότι έπαθε δηλητηρίαση, είχε ναυτία, πονοκέφαλο και πόνο στο στομάχι. Ο άτυχος νέος έκανε εμετό και διάρροια.

Το πτώμα του βρήκαν οι γονείς του όταν τον αναζήτησαν μετά από 11 ώρες.

Η νεκροψία έδειξε ότι για τον θάνατό του ευθύνεται ένα βακτήριο που ονομάζεται «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»).
Είναι ένα σπορογόνο βακτήριο ευρύτατα διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί εμετό και διάρροια. Όπως έδειξαν οι αναλύσεις, οι τοξίνες που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές που οδήγησαν στην κατάρρευση του συκωτιού και τελικά στο θάνατο.

«Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν, σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για το θάνατο του φοιτητή δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.

 

Tags
Back to top button