Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Βάτραχος αλλάζει χρώμα και φθορίζει (φωτό, βίντεο)

Ένας δεντρόβιος βάτραχος της Νότιας Αμερικής είναι έτσι ή αλλιώς αξιολάτρευτος με το κιτρινωπό χρώμα του και τα στίγματα στο δέρμα του, ωστόσο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν καλά κρυμμένο από τους επιστήμονες μέχρι πρόσφατα.

Αλλάζει το χρώμα του σε μπλε και πράσινο κάτω από υπεριώδη φωτισμό. Σύμφωνα με το περιοδικό “Νature”: “Η ικανότητα της απορρόφησης φωτός σε μικρά μήκη κύματος και η εκπομπή του εκ νέου σε μεγαλύτερα μήκη ονομάζεται φθορισμός και είναι σπάνιος σε χερσαία ζώα.

Μέχρι τώρα, ήταν απίθανο κάτι τέτοιο σε αμφίβια. Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι ο συγκεκριμένος βάτραχος χρησιμοποιεί φθορίζοντα μόρια εντελώς διαφορετικά από αυτά που υπάρχουν σε άλλα ζώα. Τρία μόρια (hyloin-L1, hyloin-L2 και hyloin-G1) στον λεμφικό ιστό των ζώων, στο δέρμα και στις εκκρίσεις των αδένων τους είναι υπεύθυνα για τον πράσινο φθορισμό. Τα μόρια περιέχουν μια δομή δακτυλίου και μια αλυσίδα υδρογονανθράκων που είναι μοναδικές μεταξύ των γνωστών φθορίζοντων μορίων στα ζώα. Τα πιο κοντινά παρόμοια μόρια βρίσκονται στα φυτά”, λέει ο συντάκτης της μελέτης Norberto Peporine Lopes, χημικός στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

Tags
Back to top button