Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Basket League: Νικηφόρα πέρασε από την Αμαλιάδα ο Παναθηναϊκός

Ο Τσάβι Πασκουάλ μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να σημειώνει 12 πόντους (6/9 δίποντα, 0/3 βολές) και τους Καλάθη (6π, 5ασ.) – Μπουρούση (8π, 6ρ) να δίνουν σημαντικές βοήθειες.

Εξέλιξη του παιχνιδιού

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενος τα 4 λάθη του Κόροιβου ξέφυγε νωρίς με 14-2 και 17-6. Τα αμυντικά κενά του Κόροιβου και οι κακές επιστροφές επέτρεψαν στους “πράσινους” να παγιώσουν διψήφια διαφορά (21-8) με τον Χαραλαμπόπουλο να μετράει 7 πόντους και μαζί με τους συμπαίκτες του να εκτελούν με ποσοστό 61% (11/18).

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε τελικά στο 25-12 με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει χρησιμοποιήσει ήδη δέκα παίκτες και την ομάδα του να μετράει μόλις 1 λάθος.

Η απογοητευτική εικόνα των γηπεδούχων και τα πολύ χαμηλά ποσοστά (7/23, 30%) δεν τους επέτρεψαν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα το προβάδισμα του Παναθηναϊκού να φτάσει ακόμα και στο +20 (33-13). Το παιχνίδι έγινε άναρχο, οι δύο πλευρές δεν έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και ο Σταρκς που μέχρι αυτό το σημείο ήταν αρκετά άστοχος διαμόρφωσε το 37-21.

Η κακή ποιοτικά δεύτερη περίοδος κράτησε τον δείκτη του σκορ αρκετά χαμηλά με τους “πράσινους” να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 39-24 και να έχουν θέσει τις βάσεις για να φύγουν με το διπλό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός “κόλλησε” προσωρινά στην επίθεση με τον Κόροιβο να τρέχει σερί 6-0 και να πλησιάζει στο 44-30. O Καλάθης έδωσε τέλος στην επιθετική ανομβρία της ομάδας του με καλάθι από την περιφέρεια με τους Φελντέιν και Φώτση να παίρνουν τη σκυτάλη για να επαναφέρουν τη διαφορά στο +21 (51-30). Τα λάθη συνέχισαν να αποτελούν τη μεγαλύτερη “πληγή” για τους παίκτες του Καλαμπάκου που πλέον μετρούσαν 14 χαμένες μπάλες και απόλυτα φυσιολογικά είδαν την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 54-33.

Ο τελικός νικητής είχε κριθεί προ πολλού και ο Αντώνης Φώτσης που πέρασε στο παρκέ πέτυχε δύο διαδοχικά τρίποντα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 60-39. Ο 22χρονος Χατζηνικόλας απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το πρώτο της ομάδας του με τον Κόροιβο να εκμεταλλεύεται το χαλάρωμα των αντιπάλων μειώνοντας σε 66-51 με 4.19′ να απομένουν για τη λήξη.

Στην πεντάδα των γηπεδούχων πέρασαν οι νεαροί Κάτζος, Ιωακειμίδης, Μπεκρής, Σπυριδωνίδης χωρίς να αλλάξει κάτι στα τελευταία λεπτά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 76-55 και συνέχισε να βρίσκεται στο κυνήγι του Ολυμπιακού αφού οι δύο “αιώνιοι” μετρούν τον ίδιο αριθμό νικών (15-1) με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν την υπέρ τους διαφορά.

Αντιθέτως ο Κόροιβος βρίσκεται στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 5-11 και θα πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια για να μην μπει σε περιπέτειες.

Tags
Back to top button