Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Υπό καταρρακτώδη βροχή έφτασε στην Αυστραλία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα έφτασαν στο Σίδνεϊ (18.10.2024) εν μέσω καταρρακτώδους βροχής για την ιστορική και πολυαναμενόμενη εξαήμερη βασιλική τους επίσκεψη στην Αυστραλία.

Το βασιλικό ζεύγος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έπειτα από ένα εξαντλητικό ταξίδι άνω των 20 ωρών.

Κάτω από βροχή, τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας Σαμ Μόστιν και ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κρις Μινς, καθώς και παιδιά που τους προσέφεραν λουλούδια.

Αν και λίγο πριν κατέβουν από το αεροπλάνο τους, η βροχή υποχώρησε η Καμίλα, εξακολουθούσε να κρατάει την ομπρέλα της ανοιχτή και να κατεβαίνει προσεκτικά τις σκάλες του αεροπλάνου.

Το ζευγάρι προσγειώθηκε στις 8.30 μ.μ. τοπική ώρα (10.30 π.μ. Ηνωμένο Βασίλειο) με αεροσκάφος της αυστραλιανής κυβέρνησης, το οποίο τους παρέλαβε από τη Σιγκαπούρη.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει θέσει σε ισχύ από την Πέμπτη η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ενόψει της άφιξης στο Σίδνεϊ του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα. 
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει θέσει σε εφαρμογή την «επιχείρηση βασιλική περιοδεία» (Operation Royal Visit), η οποία έχει καταρτιστεί μετά από μήνες προγραμματισμού για την ασφάλεια και την προστασία του βασιλικού ζεύγους που θα περιοδεύσει στην Αυστραλία. 

Οι αστυνομικές Αρχές της Αυστραλίας συνεργάστηκαν με την ειδική ομάδα προστασίας της βασιλικής οικογένειας από το Ηνωμένο Βασίλειο για να καταρτίσουν την επιχείρηση.

Η εντυπωσιακή όπερα του Σίδνεϊ, ένα από τα διασημότερα κτίρια του 20ού αιώνα, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της Παρασκευής για να καλωσορίσει τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα ενώ στα μεγάλα «κοχύλια» που διαμορφώνουν τη στέγη έχει γίνει ένα φωτομοντάζ που παρουσιάζει τις επισκέψεις του βασιλιά και της βασίλισσας στην Αυστραλία κατά το παρελθόν, όταν ακόμα ήταν «πρίγκιπας της Ουαλίας» και η σύζυγός του «δούκισσα της Κορνουάλης».

Το ταξίδι του βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό μετά την διάγνωση με καρκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Λόγω της βασιλικής περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα, ο βασιλιάς Κάρολος θα διακόψει προσωρινά για 11 μέρες την θεραπεία για τον καρκίνο με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών του.

Το πρόγραμμα του 75χρονου μονάρχη έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της υγείας του, έτσι μετά από την πολύωρη πτήση δεν προβλέπεται κάποια επίσημη υποχρέωση για το Σάββατο, ώστε ο Βρετανός μονάρχης να αναπαυθεί, όπως και δεν προβλέπεται καμία βραδινή υποχρέωση για τις μέρες του τουρ του. 

Αν και ο γιατρός που παρακολουθεί την αγωγή και εξέλιξη της υγείας επέτρεψε στον Κάρολο να σταματήσει τη θεραπεία του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, απαιτήθηκε να παρθούν προληπτικά μέτρα για να εξυπηρετηθεί η κατάσταση της υγείας του. 

Τέσσερα προληπτικά μέτρα 

Βρετανία: Την ελληνική του γραβάτα φόρεσε πάλι ο βασιλιάς Κάρολος

Αν και ο Κάρολος ήθελε θα επισκεφθεί τη Νέα Ζηλανδία, οι γιατροί συμβούλεψαν να μειωθεί η διάρκεια της περιοδείας και να αποφευχθεί εκτεταμένο πρόγραμμα. 

Όπως επιβεβαιώνει ο βασιλικός ρεπόρτερ Gordon Rayner, ο βασιλιάς θα συνοδεύεται (όπως πάντα) από γιατρό του Βασιλικού Ναυτικού. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής και φάρμακα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο γιατρός έχει αποστολή να ακολουθεί στενά τον Κάρολο ανά πάσα στιγμή.

Με αίμα στις βαλίτσες του ταξιδεύει ο βασιλιάς Κάρολος. Ο μονάρχης έχει μαζί του τις δικές του προσωπικές σακούλες αίματος.

«Πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις λάβει τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Το αεροσκάφος θα μεταφέρει το αίμα σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για μετάγγιση αίματος» σχολίασε στο Hello ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισας Dickie Arbiter όταν ρωτήθηκε γιατί κουβαλούσαν αίμα μαζί τους.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πρήξιμο των χεριών του κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών – σε πτήση του προς την Αυστραλία το 2012, είχε αποκαλέσει τα άκρα του «δάχτυλα λουκάνικο» μετά από πρήξιμο.

Για να αποφευχθεί ανάλογο περιστατικό ο μονάρχης πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της πτήσης, να κρατά τα χέρια του υψωμένα πάνω από την καρδιά για να μειώσει τη ροή του αίματος στην πρησμένη περιοχή και να κάνει μασάζ. 

 

Tags
Back to top button