Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βασανιστικός θάνατος για 27χρονη στη Ρωσία - Την «ταρίχευσαν» ζωντανή μετά από επέμβαση

Φρικτό θάνατο βρήκε μία 28χρονη γυναίκα στη Ρωσία, όταν από ιατρικό λάθος της χορηγήθηκε διάλυμα με φορμαλδεϋδη.

Οι αρχές στη Ρωσία ασκούν δίωξη στους γιατρούς νοσοκομείου στην πόλη Ulyanovsk, όταν της χορήγησαν θανατηφόρα δόση φορμαλδεϋδης αντί φυσιολογικού ορού μετά από εγχείρηση.

Η φορμαλδεϋδη χορηγείται σε πτώματα με σκοπό να καθυστερήσει η σήψη και η αποσύνθεση τους και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ταρίχευσης. Η 28χρονη πέθανε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το BBC.

«Αυτό είναι καθαρός φόνος» είπε η μητέρα της Γκαλίνα Μπαρισνίκοβα. «Το σώμα της διαβρώθηκε από μέσα», είπε. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το θανατηφόρο λάθος έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου, όταν η Εκατερίνα Φεντιάεβα μπήκε στο νοσοκομείο για μία επέμβαση ρουτίνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η νεαρή γυναίκα ολοκλήρωσε την επέμβαση, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Από ιατρικό λάθος χορηγήθηκε στη γυναίκα διάλυμα με φορμαλδεϋδη, αντί φυσιολογικού ορού. Το λάθος έγινε σχετικά γρήγορα αντιληπτό, όμως το πρόβλημα για την 27χρονη ήταν μη αναστρέψιμο. Η γυναίκα υπέφερε από φρικτούς πόνους για δύο ημέρες και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα.

Η Μπαρισνίκοβα ισχυρίζεται ότι οι γιατρό κατάλαβαν ότι κάτι πήγαινε στραβά, όμως αρνήθηκαν να τη βοηθήσουν. «Οι άνθρωποι που έκαναν την εγχείριση ήξεραν ότι της χορήγησαν κάτι λάθος», είπε.

«Έπρεπε να πάρουν έκτακτα μέτρα, όμως δεν έκαναν τίποτα. Τους παρακάλεσα να τη βοηθήσουν, ήταν το μοναχοπαίδι μου», ανέφερε. Η 27χρονη παρόλο που συνήλθε από το κώμα και μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την κρατήσουν στη ζωή, πέθανε στις 5 Απριλίου.

Tags
Back to top button