Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βαριές ποινές αλλά και απαλλαγές για την εισβολή στην Βουλή των Σκοπίων

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν στα Σκόπια  16 άτομα που έλαβαν μέρος στην βίαιη εισβολή στο κοινοβούλιο που έλαβε χώρα το 2017, στο απόγειο της πολιτικής κρίσης που έπληττε την γειτονική χώρα.

Οι ποινές κυμαίνονται από επτά έως 18 χρόνια. Η βαρύτερη ποινή επιδικάστηκε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μίτκο Τσάβκοφ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απειλή σε βάρος της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας.

Δεκαπέντε άλλοι κατηγορούμενοι είχαν προηγουμένως αμνηστευτεί για τα επεισόδια, ανάμεσά τους βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την εθνικιστική αντιπολίτευση VMRO αλλά στήριξαν τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στην συνταγματική αναθεώρηση που «σφράγισε» την συμφωνία των Πρεσπών.

Στην εισβολή στην Βουλή των Σκοπίων πρωταγωνίστησαν υποστηρικτές και μέλη του VMRO, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την εκλογή του αλβανόφωνου Ταλάτ Τζαφέρι στην προεδρία της Ολομέλειας και κατ’ επέκταση την συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού αλβανόφωνων και σοσιαλδημοκρατών.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο κ. Ζάεφ.

Το VMRO έχει επανειλημμένα καταγγείλει πως η δίκη είναι πολιτικά υποκινούμενη και χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Ζάεφ ώστε να εξασφαλίσει τις ψήφους που χρειαζόταν για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Tags
Back to top button