Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βανδαλισμοί στον ΟΣΕ: 91 περιστατικά κατεγράφησαν τον τελευταίο χρόνο

Συνεχίζονται τα περιστατικά βανδαλισμών στο δίκτυο του ΟΣΕ, με τους δολιοφθορείς να καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Μόνο τον 2024, κατεγράφησαν 91 συμβάντα, παρά το γεγονός ότι με τη χρήση drones και καμερών αυτά έχουν μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν. 

Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίων Θεοδώρων. Άνδρας με κρυμμένα χαρακτηριστικά και αδιαφορώντας για την κάμερα ασφαλείας, πηδάει από ύψος κρατώντας κλεμμένο υλικό από το δίκτυο του ΟΣΕ. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην περιοχή των Αχαρνών, drone του ΟΣΕ εντοπίζει στις γραμμές του τρένου άτομο να μαζεύει υλικό του σιδηροδρομικού δικτύου.

«Έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα σημεία πια που γίνονται και αυτό μας βοηθά να έχουμε καλύτερη επιχείρηση. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν και αυτοί έχουν περάσει σε κατάσταση να χτυπάνε και να φεύγουν και να επιστρέφουν μετά από κάμποσες ώρες για να πάρουν τα καλώδια» δήλωσε στο EΡΤΝews o Παναγιώτης Τερεζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ.

Αδυναμία προσέγγισης επιβατικού πλοίου στο λιμάνι των Αντικυθήρων - Τι συνέβη

Βανδαλισμοί στο δίκτυο του ΟΣΕ: Συνεχή τα περιστατικά δολιοφθοράς – Μόνο 91 κατεγράφησαν τον τελευταίο χρόνο
Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου καταγράφηκαν 91 περιστατικά δολιοφθοράς στο δίκτυο του ΟΣΕ τον τελευταίο χρόνο, ενώ στο Πυρί της Θήβας ελάχιστα μέτρα από τον καταυλισμό και ακριβώς δίπλα στις γραμμές βρίσκεται μία παράγκα. Στην οροφή της ξεπροβάλει ένα αυτοσχέδιο μπουρί που χρησιμοποιείται από τους κλέφτες του σιδηροδρομικού υλικού για το λιώσιμο των καλωδίων.

Στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο Πυρί της Θήβας και στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα δολιοφθορών στο δίκτυο του ΟΣΕ. Πολύ σημαντική αποδεικνύεται η χρήση drones για την αποτροπή δολιοφθορών. Ακόμα και 30% φαίνεται ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα δολιοφθορών στο δίκτυο του ΟΣΕ την τελευταία τριετία, μετά από τη χρήση drones.

Με κάμερες η φύλαξη των διαβάσεων τρένων

Η χρήση καμερών αποτελεί σημαντικό εργαλείο και για τη φύλαξη των ανισόπεδων διαβάσεων. Μάλιστα, σύντομα αναμένεται να προστεθούν άλλες 100 κάμερες σε αντίστοιχες σοβαρές διαβάσεις πανελλαδικά.

«Έχει δοθεί ένα έξτρα κονδύλι στον ΟΣΕ, 25 εκατομμύρια για 100 είδη τελευταίας τεχνολογίας. Αυτά τα κέντρα παρακολούθησης των ΑΡΣΗ των αυτόματων συστημάτων εσωτερικών διαβάσεων θα είναι σύγχρονα, γράφουν σε 24 ώρες» αποκάλυψε ο κ. Τερεζάκης.

Στόχος του ΟΣΕ είναι να αποτρέψει πιθανές δολιοφθορές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία των συστημάτων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης.

Tags
Back to top button