Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Bafta 2020: Σάρωσε το «1917» - Ποιοι απέσπασαν τα υπόλοιπα βραβεία (βίντεο)

«Γεια σου Βρετανία, μαθαίνω ότι είσαι πλέον…μόνη. Καλώς ήρθες στο κλαμπ!»: Το αμερικανικό χιούμορ του Μπραντ Πιτ φαίνεται πως επικράτησε, αυτή τη φορά τουλάχιστον, του διάσημου βρετανικού, μιας και το εύστροφο, αστείο και γεμάτο υπονοούμενα γραπτό μήνυμά του ήταν, ίσως, η μοναδική έκπληξη στην χθεσινοβραδινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Bafta.

Ο διάσημος ηθοποιός, μάλιστα, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «Μια φορά κι έναν καιρό στο Χόλιγουντ», σχολίασε, εξ αποστάσεως, και το δεύτερο δημοφιλές θέμα την Βρετανίας, την οριστική αναχώρηση του Πρίγκιπα Χάρι από από τα πάτρια βασιλικά εδάφη: «Λέει, πωςθα ονομάσει αυτό το βραβείο Χάρι επειδή είναι πραγματικά ενθουσιασμένος που το φέρνει στις ΗΠΑ» ενημέρωσε το λαμπερό κοινό της βραδιάς η ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι η οποία είχε αναλάβει να διαβάσει το μήνυμά του.

Κατά τα άλλα η βραδιά των Bafta είχε μεν πολύ λάμψη και εντυπωσιακές παρουσίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της Κέιτ Μίντλετον, αλλά ελάχιστο σασπένς και σχεδόν καμία ανατροπή καθώς τα αποτελέσματα ταυτίστηκαν με τις προβλέψεις: Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε, όπως αναμενόταν, ο Σαμ Μέντες και η ταινία του «1917» η οποία απέσπασε επτά συνολικά βραβεία μεταξύ των οποίων και αυτά της «Καλύτερης Ταινίας» και του «Καλύτερου Σκηνοθέτη» και «Καλύτερου Κάστινγκ»

«Μερικές φορές είναι εύκολο να ξεχάσεις την αληθινή εμπειρία του γυρίσματος μιας ταινίας. Σε αυτήν την ταινία όμως σκηνοθέτησα τον…παράδεισο, κάτι που δεν νομίζω πως θα μού ξανασυμβεί» είπε εμφανώς χαρούμενος και ελαφρώς συγκινημένος ο Βρετανός σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθεσία.

Ο Χοακίν Φίνιξ την σήκωσε την…κούπα για την, κατά κοινή ομολογία, εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία του στον πολυσυζητημένο «Joker», ο οποίος τιμήθηκε με τρία συνολικά βραβεία. Παρότι χαρούμενος για τη νίκη του, επέλεξε να στηλιτεύσει στην ομιλία τουστην έλλειψη διαφορετικότητας από τις φετινές υποψηφιότητες των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας: «Νομίζω πως στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους έγχρωμους ανθρώπους πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ, νομίζω πως αυτό το μήνυμα στέλνουμε σε ανθρώπους που πρόσφεραν τόσα πολλά στην βιομηχανία μας και με τρόπους που μάς έκαναν να επωφεληθούμε» τόνισε με νόημα ο ηθοποιός.

Στο ίδιο θέμα, πάντως, αναφέρθηκε και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, που είναι πρόεδρος των βραβείων: «Το 2020, και όχι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αναφερόμαστε ξανά στην ανάγκη να κάνουμε περισσότερα ώστε να εξασφαλιστεί η διαφορετικότητα στις υποψηφιότητες και στην διαδικασία των βραβείων. Και αυτό δεν είναι σωστό να συμβαίνει στην εποχή μας» υπογράμμισε ο Δούκας του Κέιμπριτζ δίνοντας την υπόσχεση πως αυτή η εικόνα θα αλλάξει από τον επόμενο κιόλας χρόνο.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ, πάλι, που αναδείχτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός σε Α’ Γυναικείο Ρόλο, για την συμμετοχή στην ταινία «Judy», έμεινε στις τετριμμένες ευχαριστίες ενώ το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε η Λόρα Ντερν από την «Ιστορία Γάμου». Αξίζει να σημειώσουμε, σε αυτό το σημείο, πως είναι η πρώτη φορά, μετά το 1977, που τέσσερις Αμερικανοί ηθοποιοί αποσπούν και τα τέσσερα μεγάλα βραβεία υποκριτικής στην ιστορία των Bafta και εννοείται πως έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να θριαμβεύσουν και στα Όσκαρ που έρχονται στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο κατάλογος των βραβείων

Καλύτερη Βρετανική Ταινία: 1917

Καλύτερη Βρετανική Ταινία: 1917

Ξενόγλωσση Ταινία: Παράσιτα

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες για το 1917

A' Ανδρικός Ρόλος: Χοακίν Φίνιξ για το Joker

Α' Γυναικείος Ρόλος: Ρενέ Ζελβέγκερ - Judy

B' Ανδρικός Ρόλος: Μπραντ Πιτ για το Κάποτε στο... Χόλιγουντ

B' Γυναικείος Ρόλος: Λόρα Ντερν - Ιστορία Γάμου

Πρωτότυπο Σενάριο: Χαν Τζιν Γουόν, Μπονγκ Τζουν-χο -Παράσιτα

Διασκευασμένο Σενάριο: Τάικα Γουατίτι - Jojo Rabbit

Ντοκιμαντέρ: For Sama

Animation: Klaus

Μουσική: Χίλντουρ Γκουνταντότιρ – Joker

Φωτογραφία: Ρότζερ Ντίκινς - 1917

Μοντάζ: Αντριου Μπάκλαντ και Μάικλ Μακκάσκερ -Κόντρα σε Όλα

Σκηνικά: 1917

Κοστούμια: Μικρές Κυρίες

Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Βόμβα

Ηχος: 1917

Κάστινγκ: Joker

Ειδικά Οπτικά Εφέ: 1917

Βρετανική Ταινία Μικρού Μήκους Animation: Grandad Was A Romantic

Βρετανική Ταινία Μικρού Μήκους: Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)

Ανερχόμενος Σταρ: Μάικλ Γουόρντ

Bafta Fellowship: Κάθλιν Κένεντι

Τιμητικό Βραβείο: Αντι Σέρκις
 

Tags
Back to top button