Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Β. Σόιμπλε: «Eλάφρυνση στο χρέος ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο και νέα δυσβάσταχτα μέτρα»

Μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τώρα θα ισοδυναμεί με τέταρτο πρόγραμμα και νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων, αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολή του προς τους γερμανούς βουλευτές, με την οποία ζητά να εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ η συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου για την Ελλάδα.

Η συμφωνία είναι συμβατή με το ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και προσθέτει πως περιλαμβάνει την παρουσία του ΔΝΤ. Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά πως το Ταμείο θα λάβει απόφαση για συμμετοχή στο πρόγραμμα πολύ σύντομα. 

Η συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών που θα κρίνει βάσει της απόφασής της την εκταμίευση της δόσης είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι περίπου, ώρα Ελλάδος.

Η κριτική που ασκείται από κάποιους βουλευτές εστιάζει στο ότι «το ΔΝΤ προς το παρόν δεν συμμετέχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα –σε αντίθεση με τα άλλοτε λεγόμενα του Β. Σόιμπλε. Από τη μεριά του ο Σόιμπλε πλέον εκτιμά ότι, το ΔΝΤ απομένει ακόμη να πάρει την επίσημη απόφασή του σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσα στον Ιούλιο». Εντούτοις, η Handelsblatt, υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ εξαρτά το θέμα της χρηματοδοτικής συμμετοχής από το το ζήτημα της «βιωσιμότητας του χρέους, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι δεδομένη».

Tags
Back to top button