Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Β. Ντομπρόβσκις: « Η Ελλάδα έχει σεβαστεί τις απαιτήσεις των θεσμών»

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβκις εκφράζει την αισιοδοξία του για την Ελλάδα μιλώντας για τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. 

Ο κ. Ντομπρόβσκις επισημαίνει ότι ΔΝΤ και ΕΕ συμφωνούν πλέον ότι η χώρα έχει σεβαστεί πλήρως τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις πολιτικής των πιστωτών και τονίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσης της συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Σε συνέντευξή στου στο Politico, ο Λετονός επίτροπος επισημαίνει ότι η χώρα σημειώνει υπεραπόδοση σε σχέση με τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ντομπρόβσκις καλεί τους πιστωτές της Ελλάδας να μην αμφιβάλλουν για το γεγονός ότι η χώρα θα μπορεί εκ νέου να αυτοχρηματοδοτείται από το καλοκαίρι του 2018, έπειτα από εφτά χρόνια προσπαθειών της ΕΕ και του ΔΝΤ να την κρατήσουν εν ζωή. Απαντώντας, μάλιστα, στον πεσιμισμό από πλευράς ΔΝΤ, ο ίδιος δηλώνει:

«Μετά το τέλος του προγράμματος, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα μπορεί να καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές».

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο υπερέβη κατά οχτώ φορές τις αναμενόμενες προβλέψεις, δηλώνει αισιόδοξος ότι μέσα στο χρόνο η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο του 1,75% για το 2017 και του 3,5% για την επόμενη χρονιά, στοιχεία σημαντικά όχι μόνο για τους ενδεχόμενους επενδυτές, αλλά και για τη διασφάλιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Εξάλλου, ο επίτροπος κάνει λόγο για πειθαρχία που πρέπει να επιδείξουν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, τονίζοντας πως πρέπει να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης στις αγορές. Ο ίδιος δεν παραλείπει να επισημάνει ότι τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ συμφωνούν πλέον πως η χώρα έχει σεβαστεί πλήρως τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις πολιτικής των πιστωτών, μιλώντας παράλληλα για δυνατότητα ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση ο Ντομπρόβσκις επισημαίνει ότι «οι συζητήσεις για τα μέτρα σχετικά με το χρέος πρέπει να συνεχιστούν», τείνοντας προς την άποψη της Κριστίν Λαγκάρντ για αναγκαιότητα περαιτέρω διαβουλεύσεων ως προς την ελάφρυνση του χρέους.

Tags
Back to top button