Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Αυτό το φίδι χρησιμοποιούσαν ως όπλο οι αρχαίοι Έλληνες

Επιστήμονες από την Ιταλία ανακάλυψαν ένα είδος φιδιού που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να εξοντώσουν τους εχθρούς τους και να προκαλέσουν κλίμα πανικού και σύγχυσης κατά τη διάρκεια των ναυμαχιών.

Το φίδι "Javelin Sand Boa" κοινώς γνωστό και ως "Eryx Jaculus" ή "Τόπακας" δεν είχε
ντοπιστεί επίσημα εδώ και 80 χρόνια, ωστόσο οι ειδικοί ισχυρίζονταν ότι το είδος του επιβιώνει στη Σικελία.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το φίδι είναι πολύ πιθανό να μεταφέρθηκε στη Σικελία στα αρχαία χρόνια, όταν το νησί αποτελούσε αποικία των Ελλήνων.

«Τα φίδια μεταφέρονταν σε άλλα μέρη από τους αρχαίους Έλληνες για τη διεξαγωγή θρησκευτικών και πολεμικών τελετουργικών», λένε οι επιστήμονες.

Η επανανακάλυψη του είδους δημοσιοποιήθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Acta Herpetologica", πριν λίγες μέρες.

Οι επιστήμονες βρήκαν 6 ερπετά αυτού του είδους κατά τη διάρκεια της έρευνας, 3 από αυτά ζωντανά και 3 νεκρά.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο είδος φιδιού ζει ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα καθώς και στη Νότια Αφρική, στα νότια Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, ενώ το μήκος του δε ξεπερνά το μισό μέτρο.

Δείτε τη φώτο εδώ:


 

Tags
Back to top button