Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος στον κόσμο - Δεν φαντάζεστε πόσα χιλιοστά βροχής πέφτουν το χρόνο! (φωτο)

Η πολιτεία Meghalaya στην Ινδία θεωρείται ότι είναι το πιο βροχερό σημείο στον πλανήτη.

Για την ακρίβεια, το χωριό Mawsynram, που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή, δέχεται 11.862 χιλιοστά βροχής τον χρόνο.

Αυτή η η βαριά βροχόπτωση οφείλεται στα θερινά ρεύματα αέρος τα οποία σαρώνουν και μεταφέρουν τους υδρατμούς από τις πεδιάδες του Μπαγκλαντές, συγκεντρώνοντας υγρασία όσο μετακινούνται βόρεια. Όταν τα σύννεφα που δημιουργούνται φτάνουν στους απόκρημνους λόφους της Meghalaya, »στριμώχνονται» μέσα στο στενεμένο κενό της ατμόσφαιρας και συμπιέζονται στο σημείο που δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν την υγρασία τους προκαλώντας τη συνεχή βροχή.

Οι εργάτες οι οποίοι δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους συχνά φέρουν ολόσωμες ομπρέλες κατασκευασμένες από μπαμπού και φύλλα μπανανιάς. Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι «ζωντανές» γέφυρες οι οποίες συνδέουν τις υγρές πεδιάδες. Για αιώνες, οι ντόπιοι επεξεργάζονται τις ρίζες των καουτσουκόδεντρων να αναπτύσσονται με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν φυσικές γέφυρες, οι οποίες διαρκούν πολύ περισσότερο από τις ξύλινες κατασκευές που σαπίζουν μέσα σε λίγα χρόνια.

Tags
Back to top button