Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το μικρότερο χωριό της Ελλάδας - Έχει μόλις ένα σπίτι!

Αυτό το υπό διαμόρφωση χωριό διεκδικεί σήμερα τον τίτλο του μικρότερου χωριού στην Ελλάδα, έχοντας πριν μερικά χρόνια μόνο ένα σπίτι και κανέναν ακόμη κάτοικο, αλλά φιλοδοξεί να γεμίσει ζωή.

Castellfollit de la Roca: Το χωριό που «κρέμεται» από το χείλος του γκρεμού

Έχει σχεδιαστεί μετά από πρωτοβουλία της ΔΕΗ για την εκμετάλλευση κοντινών κοιτασμάτων λιγνίτη, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το παλιό χωριό της Ποντοκώμης, που απαλλοτριώθηκε από την επιχείρηση και μετεγκαθίσταται. 

Πρόκειται για τη Νέα Ποντοκώμη, της οποίας το πρώτο σπίτι εγκαινιάστηκε το 2020, χωρίς να είναι ακόμα κατοικήσιμο, ελλείψει των απαραίτητων έργων υποδομής. Ωστόσο, ακόμα και 3 χρόνια μετά, ο νέος οικισμός δεν είναι έτοιμος ακόμα προς παράδοση, καθώς ολοκληρώνονται η τοποθέτηση κρασπέδων και οι εργασίες οδοστρωσίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το καλοκαίρι του 2023 οι εργασίες ανέρχονταν σε ποσοστό ολοκλήρωσης 93% για το δίκτυο ακαθάρτων, 45% για το δίκτυο ύδρευσης, 35% για το δίκτυο ομβρίων υδάτων και 85% για την τηλεθέρμανση.

Tags
Back to top button