Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το λάθος που κάνετε με τους φακούς επαφής και βλάπτετε την υγεία σας

Η όραση είναι από τις βασικότερες αισθήσεις του ανθρώπου και η τήρηση των κανόνων υγιεινής για τα μάτια σας είναι απαραίτητη για τη διατήρησή της.

Ιδιαίτερα για τους χρήστες φακών επαφής. Η χρήση φακών ενέχει αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων εφόσον δεν τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και είναι κάτι που δεν λαμβάνει την προσοχή που πρέπει.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε με τους φακούς επαφής, περιλαμβάνουν:

1. Κοιμάστε χωρίς να τους βγάλετε

«Οι άνθρωποι που κοιμούνται φορώντας τους φακούς επαφής κινδυνεύουν περισσότερο από λοιμώξεις των ματιών, όπως μικροβιακή κερατίτιδα και έλκη του κερατοειδούς», εξηγεί η δρ Danielle Richardson, η οποία προτείνει να μην τους φοράτε για παραπάνω από έξι μέρες συνεχόμενα χωρίς διάλειμμα.

2. Χρησιμοποιείτε το ίδιο διάλυμα

Σύμφωνα με την δρ. Danielle Richardson είναι σημαντικό να αλλάζετε το καθαριστικό διάλυμα στους φακούς επαφής σας καθημερινά. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε τη θήκη σας και να αλλάζετε το διάλυμα καθημερινά, ανανεώνοντάς το με καινούργιο.

Ταυτόχρονα, ειδικοί από το Cleveland Clinic επισημαίνουν ότι η θήκη τους θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3-4 μήνες για να μειώσετε τα βακτήρια.

3. Τους φοράτε ή τους αφαιρείτε με άπλυτα χέρια

«Κάθε βακτήριο που εισάγεται στο μάτι έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει λοίμωξη των ματιών», προειδοποιεί η δρ Danielle Richardson. «Όταν βάζετε τους φακούς σας με άπλυτα χέρια, εισάγετε βακτήρια τόσο στους φακούς όσο και στα μάτια σας» εξηγεί.

Για αυτό είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό πριν να αγγίξετε τους φακούς ή τα μάτια σας.

4. Τους φοράτε πάρα πολλές ώρες

Ενώ δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος που πρέπει να φοράτε καθημερινούς φακούς επαφής, η δρ Danielle Richardson προειδοποιεί να μην τους φοράτε αν αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση ή δυσφορία.
«Το μέγεθος της φθοράς των φακών επαφής καθορίζεται από το επίπεδο άνεσης, το επίπεδο ξηρότητας και τις οπτικές απαιτήσεις, οπότε θα είναι διαφορετικό για κάθε άτομο» επισημαίνει η ίδια.

«Εάν αισθανθείτε δυσφορία ή ξεκινήσετε να τρίβετε τα μάτια σας, είναι σημάδια ότι πρέπει να αφαιρεθούν» καταλήγει.

Tags
Back to top button