Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Αυτή είναι η επαναστατική καλλιεργητική μέθοδος με ψάρια! (βίντεο)

Η ενυδρειοπονία είναι μια μέθοδος καλλιέργειας που χρησιμοποιεί τα ψάρια για την καλλιέργεια των φυτών. Τα ψάρια ζουν σε δεξαμενές και τα φυτά αυξάνονται υδροπονικά, δηλαδή χωρίς χώμα, επάνω από αυτές, σε ειδικά δοχεία, με τις ρίζες τους να αναπτύσσονται μέσα στο νερό.

Όταν τα ψάρια ζουν σε δεξαμενές, τα απόβλητά τους αυξάνονται στο νερό, που τελικά γίνεται δηλητηριώδες γι’ αυτά. Αλλά ό,τι είναι τοξικό για τα ψάρια είναι θρεπτικό για τα φυτά, που φαίνεται να αγαπούν τα απόβλητα των ψαριών.

Έτσι με την ενυδρειοπονία, το γεμάτο με απόβλητα νερό από τις δεξαμενές διοχετεύεται στα φυτά, τα οποία με τη σειρά τους απορροφούν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται και ουσιαστικά το καθαρίζουν από τις τοξικές ουσίες. Κατόπιν το καθαρό πλέον νερό διοχετεύεται πίσω στις δεξαμενές των ψαριών.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, αφού δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, ενώ γίνεται και εξοικονόμηση νερού, αφού αυτό ανακυκλώνεται στις δεξαμενές. Η προέλευση της ενυδρειοπονίας (aquaponics) εντοπίζεται στους αρχαίους πολιτισμούς των Αιγυπτίων και των Αζτέκων . Επιπλέον, οι χώρες της Άπω Ανατολής, όπως η Ταϊλάνδη και η Κίνα, χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια τις τεχνικές ενυδρειοπονίας στους ορυζώνες ρυζιού. Αξίζει να σημειωθεί πως τα λαχανικά είναι απαλλαγμένα από τοξικά και ολόφρεσκα για να φτάσουν στο τραπέζι των καταναλωτών.

Tags
Back to top button