Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυτή η Maserati κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ και δεν τρέχει στο δρόμο!

Όπως αναφέρει το in.gr, Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που μαζί αποδίδουν συνολικά 600 ίππους. Αυτό είναι το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτροκίνητο σκάφος που δημιούργησε η Maserati. Ένα προϊόν που επιστρέφει την τρίαινα εκεί που πρέπει, αν λάβουμε υπόψη μόνο το λογότυπό της.

Αυτό το σύμβολο συνδέεται περισσότερο με τη θάλασσα, καθώς είναι η τρίαινα του Ποσειδώνα, θεού των θαλασσών. Αν και η Maserati ήταν πάντα επικεντρωμένη στη γη τώρα αφιερώνεται στο υγρό στοιχείο.

Το Tridente, το όνομα με το οποίο έχει βαφτιστεί, είναι ένα πλήρως ηλεκτροκινητήριο σκάφος χωρητικότητας οκτώ επιβατών που έχει σχεδιάσει η διάσημη εταιρεία μαζί με τη Vita Power.

Τα τελευταία χρόνια, οι κύριες εταιρείες του high-end κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισαν να κάνουν το άλμα από την άσφαλτο στη θάλασσα με μικρά σκάφη αναψυχής που λειτουργούν ως το τέλειο συμπλήρωμα για τους λάτρεις της καλής ζωής και της πολυτέλειας.

Επί του παρόντος, μπορείτε να βρείτε σχέδια υπογεγραμμένα από μεγάλα ονόματα όπως η Ferrari, η Lamborghini ή η Porsche και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι με το καλοκαίρι προ των πυλών νέες μάρκες εντάσσονται στη συγκεκριμένη λίστα.

Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας

Αυτή είναι η περίπτωση της Maserati, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη γνωστή ως Folgore Day όχι μόνο για να δείξει τα νέα της τετράτροχα μοντέλα, αλλά και για να ανακοινώσει την άφιξή της στους ωκεανούς με το Tridente, ένα σκάφος καθαρής πολυτέλειας.

Με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης

Η ιταλική εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών ναυτικών οχημάτων Vita Power για να δημιουργήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που επεκτείνει τη στρατηγική ηλεκτροδότησης της Maserati στη θάλασσα.

Αυτό το μηχανοκίνητο σκάφος μήκους 10,5 μέτρων, το οποίο παρουσιάζεται ως εξέλιξη του Lion de Vita, είναι κατασκευασμένο από ελαφριές ίνες άνθρακα, φινιρισμένο με τα υψηλότερα πρότυπα χειροτεχνίας από την Hodgdon Yachts, έναν κατασκευαστή που ειδικεύεται σε διαγωνισμούς για superyachts και έχει σχεδιαστεί για ημερήσιες κρουαζιέρες σε λίμνες ή ακτές. Διαθέτει κομψή ματ ροζ χρυσή βαφή, καθώς και το λογότυπο της Maserati στο μπροστινό μέρος.

Με χωρητικότητα για οκτώ επιβάτες, αυτό το σκάφος προσφέρει μέγιστη άνεση στο εσωτερικό του, το οποίο διαθέτει μια πλατφόρμα μπάνιου σε κρεμ χρώμα, ένα μεγάλο σαλόνι σε σχήμα U, ένα γενναιόδωρο σολάριουμ για να χαλαρώσετε και να πάρετε λίγο χρώμα στην πρύμνη και μια θέση τιμονιού με δύο πολυθρόνες και τεχνολογία αιχμής. Επιπλέον, κάτω από το κατάστρωμα υπάρχει καμπίνα με ιδιωτικό μπάνιο για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα σε μεγάλα ταξίδια.

Το Tridente τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν συνολική ισχύ 600 HP και του επιτρέπουν να φτάσει σε ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 252 kWh μπορούν να επαναφορτιστούν σε λιγότερο από μία ώρα.

Αυτό το σκάφος μπορεί να διανύσει έως και 43 μίλια, δηλαδή περίπου 70 χλμ., με ταχύτητα 25 κόμβων, αυτή είναι η αυτονομία του. Για την παροχή ρεύματος, διαθέτει συνολικά τέσσερις μπαταρίες, δύο στη δεξιά πλευρά και δύο στη θύρα. Για να φορτίσετε αυτές τις μπαταρίες, μπορεί να γίνει με φόρτιση DC με αναμονή περίπου μίας ώρας.

Προορίζεται για ψυχαγωγική χρήση για μια μέρα στη θάλασσα. Και έχει τιμή εκκίνησης τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η πλατφόρμα για παραγγελίες έχει ήδη ανοίξει. Αν έχετε αυτή την οικονομική άνεση υπολογίστε ότι με βάση τα όσα ανακοίνωσε η Maserati, κάθε Tridente απαιτεί 10 μήνες εργασίας για να είναι έτοιμο προς πλεύση.

Όμως εκεί θα κολλήσουμε;

Tags
Back to top button