Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυστρία: Την συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού προτείνει ο Κρ. Κερν

Σε μία πρώτη αντίδρασή του έπειτα από την ανακοίνωση, το μεσημέρι, της παραίτησης από όλα τα αξιώματα του αρχηγού του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και αντικαγκελάριου της κυβέρνησης συνασπισμού, Ράινχολντ Μιτερλένερ, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν πρότεινε στον πιθανολογούμενο διάδοχο του Μιτερλένερ, τον νυν υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας μέσα από μία «σύμπραξη για μεταρρυθμίσεις».

Ο Κερν εξήρε τη συνεργασία του στην κυβέρνηση με τον απερχόμενο αντικαγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, τονίζοντας πως μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες, από τότε που ο ίδιος ανέλαβε καγκελάριος (την 17η Μαΐου 2016), υπήρξαν αξιόλογες επιτυχίες της αυστριακής κυβέρνησης, της οποίας το έργο δυσκόλευαν ωστόσο διάφορες παρεμβάσεις.

Υπονοώντας προφανώς την ενδοκυβερνητική αντιπολίτευση που ασκείτο από τους λεγόμενους «σκληροπυρηνικούς» του Λαϊκού Κόμματος, ο καγκελάριος σημείωσε πως ίσως, υπό αυτές τις συνθήκες, η αλλαγή στην ηγεσία του συγκυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος να αποτελεί μια «ευκαιρία».

Θεωρώντας σίγουρο πως ο προωθούμενος από τους «σκληροπυρηνικούς» σημερινός υπουργός Εξωτερικών θα διαδεχθεί τον Μιτερλένερ, ο Κερν επισήμανε στις δηλώσεις του νωρίς το απόγευμα πως προτείνει «στο Λαϊκό Κόμμα και στον Κουρτς» μια «σύμπραξη για μεταρρυθμίσεις», για τις οποίες, όπως είπε, τα σχέδια υπάρχουν ήδη κι εκείνο που χρειάζεται είναι αποκλειστικά και μόνον πολιτική βούληση.

Ο ίδιος επανέλαβε εκ νέου τη θέση του ότι τάσσεται εναντίον της προκήρυξης πρόωρων εκλογών και πρέπει να υπάρξει εκμετάλλευση του χρόνου μέχρι την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, το φθινόπωρο του 2018, για να παραχθεί επιπλέον έργο από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button