Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυστρία: Ξεκινά τις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης ο Σεμπάστιαν Κούρτς

Την Τρίτη ο πρόεδρος του κόμματος των Λαϊκού Κόμματος που κατέκτησε την πρώτη θέση στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, Σεμπάστιαν Κούρτς, ανακοίνωσε την έναρξη των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης με το καθαρά δεξιό κόμμα των Ελευθέρων.

Το καθαρά δεξιό κόμμα κατέκτησε την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 5,8%. Σε περίπτωση που οι διαβολεύσεις έχουν αίσιο τέλος αυτό θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του κόμματος των Ελευθέρων στην κυβέρνηση μετά από μια δεκαετία στην αντιπολίτευση.

«Επομένως αποφάσισα να καλέσω τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και το κόμμα των Ελευθέρων σήμερα στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού» ανακοίνωσε ο Κουρτς σε συνέντευξή τύπου προσθέτοντας ότι παραμένει το «plan B» για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας αν οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα. 

Τα δύο κόμματα εξάλλου είχαν ως βασική τους γραμμή στην προεκλογική περίοδο την αυστηροποίηση της στάσης απέναντι στους μετανάστες, τις ταχείες διαδικασίες απέλασης όσων μεταναστών οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου δεν γίνονται δεκτές και τον πόλεμο κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Ο Κουρτς, ο οποίος πήρε τη διερευνητική εντολή την περασμένη Παρασκευή, έχει ανακοινώσει ότι στόχος του είναι να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή θα έχει «καθαρά φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση».

Tags
Back to top button