Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στην Ιταλία. Διαδηλώνουν σε πέντε πόλεις

Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στις διαδηλώσεις του ιταλικού συνδικάτου Cgil, σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις οργανώνονται στην ιταλική πρωτεύουσα,. τη Ρώμη και στο Τορίνο.

Η συνδικαλιστική αυτή οργάνωση αμφισβητεί πρώτα απ΄όλα, την απόφαση της κυβέρνησης Τζεντιλόνι να αυξήσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια για τους ιταλούς εργαζόμενους. 
Το Cgil ζητούσε να συνεχισθεί ο κοινωνικός διάλογος μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ώστε να βρεθεί καταλληλότερη λύση. Παράλληλα, το ιταλικό αυτό κεντροαριστερό συνδικάτο προτείνει να θεσπιστεί η δυνατότητα καταβολής ενσήμων για τις περιόδους κατά τις οποίες οι νέοι μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσουν, στο τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη. 

«Κρίνουμε τις μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, μη ικανοποιητικές», δήλωσε η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο, η οποία παίρνει μέρος στη συγκέντρωση που έχει οργανωθεί στην πλατεία του λαού της Ρώμης. Ζήτησε, επίσης, να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για την προσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο κόστος ζωής και να εγκριθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, με στόχο τη μονιμοποίηση των έκτακτων εργαζομένων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας. 
Το συνδικάτο Cgil, τέλος, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πετύχει και επαναπροσέγγιση με τις άλλες δυο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας Cisl και Uil, οι οποίες έχουν δεχθεί την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

 

Tags
Back to top button