Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αθωώθηκαν μοναχοί στον Βόλο για διασπορά ψευδών ειδήσεων την περίοδο της πανδημίας

Ο ηγούμενος, τρεις αρχιμανδρίτες και ένας ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πηλίου αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την κατηγορία της διάδοσης ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν για να υποστηρίξουν τους μοναχούς, οι οποίοι διασφάλισαν ότι το ημερολόγιο που διανεμήθηκε δεν απηχούσε προσωπικές τους απόψεις, αλλά ήταν αναδημοσίευση επιστημονικών άρθρων.

Σημειώνεται ότι δε υπήρξαν μάρτυρες κατηγορίας και δεν παρουσιάστηκε κάποιο περιστατικό που να στηρίζει τις κατηγορίες και οι μοναχοί απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία. Κατά τη διάρκεια της δίκης, διαπιστώθηκε ότι το ημερολόγιο περιείχε αναδημοσίευση άρθρων από προηγούμενες εκδόσεις, ενώ η έκδοσή του δεν ήταν συντακτικό προϊόν του μοναστηριού.

Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή δημοσιεύματα τοπικών μέσων για το περιεχόμενο του ημερολογίου που διανεμήθηκε στους πιστούς στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, ως εκδότης φαίνεται Μονή του Αγ. Όρους, όπου υπάγεται το μοναστήρι στο Πήλιο και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ασκήθηκε δίωξη κατά των μοναχών, αλλά όχι και τον εκδότη του ημερολογίου.

Με το τέλος της δίκης οι μοναχοί πανηγύρισαν την αθώωσή τους και φωτογραφήθηκαν στους χώρους των δικαστηρίων.

Tags
Back to top button