Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Αταλάντη: Αυτός είναι ο εντυπωσιακός θησαυρός που έφερε στο φως η πυρκαγιά! (φωτό)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τον αρχαίο θησαυρό, ο οποίος εντοπίστηκε σε απόκρημνη περιοχή μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη (07.06.2018) το μεσημέρι πάνω από το χωριό Μεγαπλάτανος στην Αταλάντη.

Τετρακόσια ακέραια αντικείμενα (αγγεία, ειδώλια ανθρώπων, ζώων και λίγα χάλκινα) και πληθώρα θραυσμάτων αγγείων και ειδωλίων, ήταν τα αρχαία αντικείμενα που εντοπίστηκαν κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς της 7ης Ιουνίου, πλησίον του χωριού Μεγαπλάτανος Λοκρίδος.

Τα παραπάνω πληροφορεί με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφερόμενο στην καταμέτρηση που έγινε από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Είναι από τον 5ο αιώνα π.Χ.

«Πρόκειται για κοινούς λοκρικούς τύπους αγγείων και ειδωλίων που χρονολογούνται κατά το πλείστον εντός του 5ου αι. π.Χ. και αποτελούν αντικείμενα λαθρανασκαφής νεκροταφείου ή νεκροταφείων της περιοχής, επιβεβαιώνοντας την συνήθεια, που έχει παρατηρηθεί σε λοκρικά ταφικά σύνολα, της τοποθέτησης σε κάθε ταφή μεγάλου αριθμού κτερισμάτων, κυρίως αγγείων.

Tags
Back to top button