Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστροναύτης της NASA νοσηλεύτηκε αφότου γύρισε από το διάστημα μετά από 8 μήνες (Βίντεο)

Αστροναύτης της NASA νοσηλεύτηκε λόγω αγνώστου ιατρικού προβλήματος αφότου επέστρεψε από οκτάμηνη παραμονή στο διαστημικό σταθμό που παρατάθηκε εξαιτίας προβλήματος της κάψουλας της Boeing και του τυφώνα Μίλτον, όπως ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Associated Press, μια κάψουλα της SpaceX που μετέφερε τρεις Αμερικανούς και έναν Ρώσο προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο πριν από τα ξημερώματα στον Κόλπο του Μεξικού, στα ανοικτά της Φλόριντα, αφού αποσυνδέθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στα μέσα της εβδομάδας. Η κάψουλα μεταφέρθηκε στο σκάφος περισυλλογής, όπου οι τέσσερις αστροναύτες υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας.

Αμέσως μετά την προσγείωση, ένας αστροναύτης της NASA αντιμετώπισε κάποιο «ιατρικό πρόβλημα» και το πλήρωμα διακομίστηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο στην Πενσακόλα της Φλόριντα για πρόσθετη αξιολόγηση «για λόγους προφύλαξης», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διαστημική υπηρεσία.

Ο αστροναύτης, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε, ήταν σε σταθερή κατάσταση και παρέμεινε στο νοσοκομείο για «προληπτικούς λόγους», ανέφερε η NASA.

Η διαστημική υπηρεσία δήλωσε ότι δεν θα μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του αστροναύτη, επικαλούμενη το απόρρητο των ασθενών.

Οι άλλοι τρεις αστροναύτες πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον.

Οι αστροναύτες μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για να προσαρμοστούν ξανά στη βαρύτητα μετά από μια πολύμηνη ζωή σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Οι αστροναύτες θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει πριν από δύο μήνες. Αλλά η επιστροφή τους καθυστέρησε λόγω προβλημάτων με τη νέα κάψουλα αστροναυτών Starliner της Boeing, η οποία επέστρεψε άδεια τον Σεπτέμβριο λόγω αμφιβολιών για την ασφάλεια των αστροναυτών.

Στη συνέχεια, παρενέβη ο τυφώνας Μίλτον, ακολουθούμενος από άλλες δύο εβδομάδες ισχυρών ανέμων και άγριας θάλασσας.

Tags
Back to top button