Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ασία: Έρευνα δείχνει επαναφορά πληθυσμού τίγρεων

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι συνθήκες είναι πάλι κατάλληλες για την επαναφορά πληθυσμού τίγρεων στην κεντρική Ασία. Τα εντυπωσιακά αρπακτικά έχουν χαρακτηριστεί εξαφανισμένα από την περιοχή από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Κολλέγιο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Δασών SUNY της Νέας Υόρκης, μια περιοχή άγριας φύσης στο δυτικό Καζακστάν θα ήταν ιδανική για ένα πρόγραμμα επανεισαγωγής των τίγρεων. Ωστόσο, το τοπίο χρειάζεται πρώτα κάποιες εργασίες αποκατάστασης και έναν επαρκή αριθμό θηραμάτων ώστε να επιτύχει το πρόγραμμα.

«Πρώτον, είναι απαραίτητο να σταματήσει η υποβάθμιση της παρόχθιας ζώνης που προκαλείται από ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Δεύτερον, είναι ζωτικής σημασίας να αποκατασταθεί ο πληθυσμός άγριων ​​οπληφόρων θηλαστικών, κάτι που ίσως απαιτεί πέντε με 15 χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου των ερευνητών.

Αν εκπληρωθούν οι παραπάνω συνθήκες, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο πληθυσμός των τίγρεων μπορεί να αριθμεί 100 άτομα μέσα σε 50 χρόνια.

Πριν από την εξαφάνισή τους, οι τίγρεις της Κασπίας, το ενδημικό είδος της Κεντρικής Ασίας, μπορούσαν να παρατηρηθούν από την ανατολική Τουρκία έως τη βορειοδυτική Κίνα, σε χώρες όπως το Ιράκ και το Ιράν.

Ωστόσο η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, κυρίως ως αποτέλεσμα των σοβιετικών προγραμμάτων γεωργίας, σε συνδυασμό με τις απειλές της λαθροθηρίας στις υπόλοιπες χώρες, ώθησαν την τίγρη της Κασπίας προς την εξαφάνιση.

Το σχέδιο επαναφοράς περιλαμβάνει ένα υποείδος τίγρης, την τίγρη Σιβηρίας (ή Αμούρ), η οποία διαθέτει σχεδόν πανομοιότυπο γενετικό υλικό με την εξαφανισμένη τίγρη της Κασπίας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ιστορικά στοιχεία, καθώς και σύγχρονες μελέτες συναφών ειδών, για να καταλάβουν τι συνδυασμός ποικιλομορφίας θηραμάτων και ενδιαιτημάτων είναι αναγκαίος ώστε να διατηρηθεί ο πληθυσμός της τίγρης.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι ο ιδανικός βασικός συνδυασμός οικολογικών συστατικών βρίσκεται στο Καζακστάν, σε μία έκταση άγριας γης κοντά στο δέλτα του ποταμού Ίλι και της λίμνης Μπαλκάς, που φιλοξενεί πληθώρα αγριογούρουνων, ελαφιών και ζαρκαδιών.

Tags
Back to top button