Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αποβολή από τον Έντι Ράμα σε 24 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος για τα επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο (Βίντεο)

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ηθικής εφάρμοσε την εντολή του Έντι Ράμα, αποκλείοντας 24 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Με τις υπογραφές των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός για 60 ημέρες του Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Flamur Noka, του Αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Gazment Bardhi, και του βουλευτή Bledion Nallbati. Αυτός ο αποκλεισμός ήρθε μετά από τις εντάσεις και το χάος στη Βουλή τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των οποίων κάηκαν καρέκλες έξω από το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΧΙΜΑΡΑ, ο βουλευτής Edi Paloka τιμωρήθηκε με 10 ημέρες αποκλεισμό, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές αποκλείστηκαν για 40 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ηθικής, υπήρξαν εντάσεις λόγω της διαμαρτυρίας των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο Flamur Noka δήλωσε ότι η «πολιτική ανυπακοή» θα συνεχιστεί.

Αναταραχή στο αλβανικό κοινοβούλιο: Βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν αντικείμενα και έκαψαν καθίσματα (βίντεο)

Ο Σαλί Μπερίσα, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, αντέδρασε άμεσα στην απόφαση, συγκρίνοντας τον Edi Rama με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας, Nicolás Maduro. Υποστήριξε ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε ενόψει της προγραμματισμένης διαμαρτυρίας της 7ης Οκτωβρίου και ότι η λαϊκή εξέγερση είναι αναπόφευκτη.

Ο Gazment Bardhi σχολίασε μέσω κοινωνικών δικτύων, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση βάζει τους αντιπάλους της στη φυλακή χωρίς αποδείξεις, και τόνισε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση είτε μέσα είτε έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο Agron Gjekmarkaj, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, επίσης αντέδρασε, δηλώνοντας ότι η απόφαση δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση και κατηγόρησε τον Rama για συμπεριφορά δικτατορικού τύπου.

Οι 24 βουλευτές που αποκλείστηκαν από τη Βουλή περιλαμβάνουν ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης όπως οι Gazment Bardhi, Flamur Noka, και άλλοι.

Το χρονικό των επεισοδίων στο Αλβανικό Κοινοβούλιο

Επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο της Αλβανίας, όπου βουλευτές της αντιπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι για την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης συναδέλφου τους, έβαλαν φωτιά σε καθίσματα που συγκέντρωσαν στα σκαλιά του κτιρίου.

Στον απόηχο της καταδίκης του βουλευτή Έρβιν Σαλιάντζι, μέλη της αντιπολίτευσης ξήλωσαν μικρόφωνα, πέταξαν αντικείμενα κατά του προεδρείου και στελεχών της κυβέρνησης και έκαψαν καρέκλες, λέγοντας ότι η καταδίκη του Σαλιάντζι είχε πολιτικά κίνητρα. Έχουν επίσης καλέσει σε διαμαρτυρίες που λένε ότι θα αποκλείσουν την πρωτεύουσα, τα Τίρανα, από την επόμενη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, το Εφετείο της Αλβανίας επικύρωσε απόφαση δικαστηρίου που καταδίκασε τον Σαλιάντζι, μέλος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Ο Σαλιάντζι κρίθηκε ένοχος για υποβολή «ψευδούς αναφοράς» κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών. Ο ίδιος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε τη δίκη πολιτικά υποκινούμενη.

Δείτε βίντεο του 

Tags
Back to top button