Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτσίγαρα και σκουπίδια «στολίζουν» τις ελληνικές παραλίες – Ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου

Θλιβερή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι ακτές τις Ελλάδας. Το όμορφο τοπίο αλλοιώνεται από σκουπίδια και αποτσίγαρα που άφησαν εκεί ορισμένοι ασυνείδητοι.

Αποτσίγαρα 37,9%, πλαστικά κομμάτια 15,5%, σχοινιά και σπάγκοι 9%, καπάκια μπουκαλιών 5,3%, καλαμάκια 3,7%, κομμάτια φελιζόλ 3,6%, κομμάτια χαρτιού 2,4%, πλαστικές σακούλες 2%. Αυτή είναι η «σύσταση» των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν στις παραλίες δέκα νησιών των Κυκλάδων, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Sea Change Greek Islands 2018» που διεξήγαγε το Ιδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάιο από τη Σίκινο (όπου και πιλοτικά με χρηματοδότηση αντικαταστάθηκαν όλα τα πλαστικά καλαμάκια με βιοδιασπώμενα) και συνεχίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο στη Σέριφο, την Κίμωλο, την Ανάφη, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, τη Σχοινούσα και τα Κουφονήσια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρίστηκαν 44 ακτές, έγιναν 4 υποθαλάσσιοι καθαρισμοί στις Μικρές Κυκλάδες, μαζί με την οργάνωση «Σύλλογος Αγριας Ζωής Νάξου», ενώ διανεμήθηκαν 53.000 βιοδιασπώμενα καλαμάκια, 6.000 βιοδιασπώμενες σακούλες για χρήση στην αλιεία, 3.000 ποτήρια πολλαπλών χρήσεων και 500 πάνινες τσάντες.

Έντυπη

Tags
Back to top button