Πριν πεθάνει ο Κεμάλ Ατατούρκ αποφάσισε να χαρίσει στην Φενέρμπαχτσε και στη Γαλατάσαραϊ μια έκταση σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Κωνσταντινούπολης η οποία βρέχεται από τον Βόσπορο.
Συναγερμός στην Αθήνα: Συνελήφθη Κούρδος με τουρκική υπηκοότητα
Η έκταση αυτή μοιράστηκε στις δύο ομάδες για να χτίσουν τα αθλητικά τους κέντρα κάτι που έκαναν. Εκεί δίπλα στη σημαία της Φενέρ κυματίζει εκείνη της Γαλατά. Λίγα μέτρα μακριά από το κολυμβητήριο και το εστιατόριο της Γαλατά είναι το ξενοδοχείο της Φενέρ.
Αυτό θα δει κανείς εάν πάει σε αυτή την περιοχή. Δύο ομάδες, δύο σύλλογοι που είναι "εχθροί" και σφάζονται μέσα στα γήπεδα είναι δίπλα-δίπλα. Μετά από πολλά χρόνια πάλι ο... Κεμάλ έφερε κοντά αυτές τις δύο ομάδες.
Αφορμή ήταν η ακύρωση του τελικού του Σούπερ Καπ Τουρκίας ανάμεσα στη Φενέρ και στη Γαλατά. Είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί στις 29/12 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας αλλά οι οικοδεσπότες δεν επέτρεψαν τα εθνικά σύμβολα και ειδικά τα κορεό των οπαδών και τις μπλούζες των παικτών με θέμα τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Οι Τούρκοι ήθελαν να γιορτάσουν με αυτό τον τρόπο τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους τους από τον Κεμάλ αλλά οι Σαουδάραβες είχαν άλλη άποψη. Αρνήθηκαν να στηθεί αυτή η φιέστα στο γήπεδο και το αποτέλεσμα ήταν οι διοικήσεις των ομάδων να αποφασίσουν να μην κατέβουν να αγωνιστούν.
Ο τελικός - γιορτή μετατράπηκε σε φιάσκο με ευθύνη της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Τουρκίας (έχει την ευθύνη για τον αγώνα) με τον πρόεδρο της, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην γειτονική χώρα, να είναι έτοιμος να παραιτηθεί μετά και τα τελευταία κρούσματα βίας κατά των διαιτητών που σημειώθηκαν στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη οι δύο ομάδες ήρθαν πιο κοντά λόγω του Κεμάλ και οι οπαδοί τους ενώθηκαν και περίμεναν τις αποστολές στην Πόλη για να τους αποθεώσουν. Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο γέμισαν με οπαδούς τους οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τον Κεμάλ.