Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Μ. Ακιντζί ο Ν. Αναστασιάδης - Έκκληση για συνέχιση των συνομιλιών

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε τον ισχυρισμό του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι είχε αποχωρήσει πρώτος από τη σημερινή συνάντηση, τονίζοντας μάλιστα ότι περίμενε στην αίθουσα το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Έσπεν Μπαρθ Άιντε να τον μεταπείσει να επιστρέψει.

«Λυπούμαι γιατί, ενώ η όλη συζήτηση διεξαγόταν σε ένα -οφείλω να ομολογήσω- φιλικό και εποικοδομητικό πνεύμα και κλίμα, σε μια στιγμή που υπήρξε σύντομη διακοπή σαν αποτέλεσμα μιας διαφωνίας που ανεφύη μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της δικής μας πλευράς η τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία αποχώρησε από τη συνάντηση χωρίς λόγο και καμιά αιτία. Παρά τις προσπάθειες του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ να επαναφέρει την τουρκοκυπριακή πλευρά στη συνάντηση, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήταν ανένδοτος», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι η διαφωνία αφορούσε παρατήρηση του κ. Άιντε ότι ίσως οι Τούρκοι να είχαν κάποιο δίκιο εκφράζοντας ανησυχίες για το ψήφισμα της Βουλής, αναφέροντας στον επίσημο των Ηνωμένων Εθνών ότι η θέση του δεν του επέτρεπε να προβαίνει σε τέτοιου είδους παρατηρήσεις.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ακιντζί επανέλαβε τα όσα δημοσίως ανέφερε σε σχέση με τις ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας με αφορμή την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Σε απάντηση, αναφέρθηκα εκτενώς και επεξήγησα τους λόγους για τους οποίους δεν δικαιολογούνται οι εκφρασθείσες ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας», είπε κ. Αναστασιάδης, αναλύοντας λεπτομερώς τα όσα είχε αναφέρει σε όλες τις προηγούμενες δηλώσεις του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button