Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αθώος δηλώνει ο δράστης

Έντονες φήμες για πιθανή επίθεση με ιρανικούς φορητούς πυραύλους κατά του αεροσκάφους του Ν.Τραμπ

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ  στη Φλόριντα στις 15 Σεπτεμβρίου δήλωσε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου αθώος στις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ εντοπίστηκε με μια καραμπίνα στα χέρια κρυμμένος στους θάμνους κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ.

Αξιωματικός της Μυστικής Υπηρεσίας που προστάτευε τον πρώην πρόεδρο φέρεται να εντόπισε την κάννη του τουφεκιού του να προεξέχει μέσα από έναν φράχτη και άνοιξε πυρ. Ο Ρουθ διέφυγε και συνελήφθη αργότερα σε αυτοκινητόδρομο.

Εκτός από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, ο Ρούθ κατηγορείται για δύο αδικήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα.
 

Τη Δευτέρα, ο Ρούθ εμφανίστηκε στο δικαστήριο και άκουσε το κατηγορητήριο. Μέσω των δικηγόρων του δήλωσε αθώος και ζήτησε δίκη με ενόρκους.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά, .

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Ρουθ αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της δολοφονίας. Καθεμία από τις κατηγορίες για τα όπλα επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών. 

Ο Ρούθ έχει πλούσιο ποινικό μητρώο με καταδίκη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή πλήρως αυτόματου πολυβόλου, με αποτέλεσμα να του απαγορευτεί η κατοχή πυροβόλων όπλων.

Ήταν ενεργός στη στρατολόγηση εθελοντών για να πολεμήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν και ήταν εγγεγραμμένος ως Δημοκρατικός, έκανε αναρτήσεις κατά του Τραμπ στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το FBI, που ανέλυσε τα στοιχεία των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, ο Ρουθ βρισκόταν από τις 18 Αυγούστου στη Φλόριντα, με το κινητό του τηλέφωνο να εντοπίζεται πολλές φορές κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, στο Μαρ-α- Λάγκο. Προτού γίνει αντιληπτός και συλληφθεί, είχε μείνει σχεδόν 12 ώρες στο σημείο, σύμφωνα με την εισαγγελία, η οποία δημοσιοποίησε χειρόγραφη επιστολή του Ρουθ στην οποία εξέφραζε -αρκετούς μήνες νωρίτερα- την πρόθεσή του να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 13 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τραυματίστηκε στο δεξί αυτί από πυρά νεαρού Αμερικανού, ο οποίος κατόπιν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας, όχι όμως προτού σκοτώσει έναν θεατή και τραυματίσει άλλους δύο παριστάμενους σε προεκλογική ομιλία στην Πενσιλβάνια.
 

 

Tags
Back to top button