Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Απομακρύνεται με...προαγωγή ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία

Μία σολομώντεια λύση προσπαθώντας να ικανοποιήσει και τους 2 κυβερνητικούς της εταίρους, φαίνεται πως βρήκε η Άνγκελα Μέρκελ για την απομάκρυνση του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Αρχικά τον υποβάθμισε και στη συνέχεια του έδωσε απλόχερα το αξίωμα του υφυπουργού.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Σοσιαλδημοκρατών για την προαγωγή του Μάασεν ενώ η κομματική νεολαία απείλησε και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 
 

Στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού -το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες,οι βαυαροί εταίροι τους, Χριστιανοκοινωνιστές και οι Σοσιαλδημοκράτες-συμφωνήθηκε ότι, ο Μάασεν θα πρέπει να αποχωρήσει από το αξίωμα του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών και να διοριστεί υφυπουργός Ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών του Χορστ Ζεεχόφερ.

«Αυτός ο διορισμός είναι προαγωγή», όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος αποκαλύπτοντας τις νέες μισθολογικές απολαβές του. 

Ο μισθός του «herr» Mάασεν θα αυξηθεί κατά τρεις χιλιάδες ευρώ, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild. Από έντεκα χιλιάδες ευρώ το μήνα, ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα λαμβάνει 14 χιλιάδες ευρώ.

Έντονες αντιδράσεις των Σοσιαλδημοκρατών   

 Η κομματική νεολαία του SPD «Juso» απειλεί με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την αναβάθμιση του Μάασεν θεωρώντας την απόφαση του «Groko» ως «ανοησία». 

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Süddeutsche Zeitung", ο Μπόρις Πιστόριους,πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών,υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, έκανε λόγο για «ακατανόητη κίνηση» του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο επικεφαλής της Σαξονίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μάρτιν Ντούλιγκ,εξέφρασε την απογοήτευσή του στο Twitter:
 
"Νομίζω ότι είναι μια άδικη κίνηση. Δεν πρόκειται για τον κύριο Μάασεν αλλά για την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου».

Σε δηλώσεις της στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», η Γερμανίδα βουλευτής Φλοριάν Ποστ χαρακτήρισε ως «αστεία» την αναβάθμιση του Μάασεν.

«Είτε είναι κατάλληλος για ένα κορυφαίο αξίωμα είτε όχι. Φεύγει από αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών και αναλαμβάνει το αξίωμα του υφυπουργού. Τι ήπιαν στη  κυβερνητική συνεδρίαση;», υποστηρίζει.
  
Υπενθυμίζεται ότι, ο Χανς Γκέοργκ Mάασεν είχε επικρίνει δριμύτατα τη Γερμανίδα καγκελάριο με αφορμή τα επεισόδια στο Κέμνιτς μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών ομάδων.

Ο Μάασεν, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος-δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών για το εσωτερικό της χώρας με καθήκον την παρατήρηση και προάσπιση των δημοκρατικών αρχών και θεσμών του κράτους δικαίου,βρισκόταν στο μάτι του του κυκλώνα εδώ και είκοσι ημέρες. Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών είχε ζητήσει επανειλημμένως την παραίτησή του.

Tags
Back to top button