Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αποκαλύψεις στη Γαλλία: Βιβλίο παρουσιάζει τις πρακτικές Ολάντ για να «τελειώσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους

Στο εν λόγω βιβλίο «Bienvenue Place Beauvau. Police : les secrets inavouables d’un quinquennat» (Καλωσήλθατε στο υπουργείο Εσωτερικών. Αστυνομία: τα ανομολόγητα μυστικά μιας προεδρικής θητείας», τρεις γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ορισμένες πρακτικές του Φρανσουά Ολάντ για να «τελειώσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ειδικότερα, το βιβλίο αποκαλύπτει ότι ο Ολάντ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών και τα εργαλεία που αυτό διαθέτει ώστε να επανεκλεγεί το 2017, αν ήταν ξανά υποψήφιος πρόεδρος. Επειδή τελικά δεν κατέβηκε υποψήφιος, ο Ολάντ χρησιμοποίησε τα ίδια εργαλεία για να αποκλείσει την Δεξιά από τη νίκη στις προεδρικές εκλογές.

«Πίσω από όλες τις επαναλαμβανόμενες αποκαλύψεις για τους βασικούς αντιπάλους του προέδρου, είναι δύσκολο να μη διακρίνει κανείς το χεράκι του ίδιου του Ολάντ», γράφουν οι συγγραφείς του βιβλίου.

Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι δεν έχουν αποδείξεις πως υπάρχει πραγματικά «ένα γραφείο παρακολουθήσεων» στο προεδρικό μέγαρο, ωστόσο περιγράφουν ενδείξεις και μαρτυρίες που εμμέσως το αποδεικνύουν.

«Πολλοί παρατηρητές που έχουν πληροφορίες στην αστυνομία περιγράφουν την ύπαρξη μιας παράνομης δομής, με πολύπλοκα παρακλάδια, και με πεδίο δράσης που δεν αφορά μόνο τη Γαλλία», γράφουν.

Στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Φρανσουά Ολάντ είχε στήσει αυτό το ειδικό γραφείο για να εξουδετερώσει εν πρώτοις τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ετσι, το 2012, ο Νικολά Σαρκοζί και το περιβάλλον του έγιναν πρωταγωνιστές σε δεκαπέντε σκάνδαλα. «Από τότε που κέρδισε τις εκλογές ο Ολάντ, είναι σαν να ξέσπασε η κακή δικαστική μοίρα πάνω στον Σαρκοζί», γράφουν, ειρωνικά, οι τρεις δημοσιογράφοι.

«Για να επηρεάσει κάποιος τις δικαστικές αποφάσεις υπάρχει ένας πολύπλοκος και αποτελεσματικός τρόπος. Ο Ολάντ κατόρθωσε να επωφεληθεί από αυτό. «Αρχικά υπάρχει το  Tracfin, η υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Οικονομικών, με υπουργό τον Μισέλ Σαπέν, πιστό φίλο του Ολάντ εδώ και σαράντα χρόνια. Οι περισσότερες από τις δικαστικές καταδίκες εναντίον του Σαρκοζί και του περιβάλλοντός του ξεκίνησαν από αυτή την υπηρεσία πληροφοριών. Στεγάζεται σε ένα υπερ-ασφαλές κτίριο του 9ου διαμερίσματος του Παρισιού, το οποίο κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Στην εν λόγω υπηρεσία, 120 υπάλληλοι χώνουν τη μύτη τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς οποιουδήποτε», αποκαλύπτει το βιβλίο.

Ο Νικολά Σαρκοζί δεν ήταν ο μόνος που υπέστη αυτούς τους σκοτεινούς χειρισμούς του Φρανσουά Ολάντ. Ακόμη και ο Μανουέλ Βαλς, ο πρωθυπουργός του Ολάντ, μπήκε στο στόχαστρο του γάλλου προέδρου. Για παράδειγμα, ο Sébastien Gros, ο πιο πιστός συνεργάτης του Μανουέλ Βαλς, φωτογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, από την αστυνομία «Παιγνίων και Ιπποδρομιών» την ώρα που «συζητούσε μυστικά με το αφεντικό ενός επικεφαλής παιγνίων, ο οποίος παρακολουθείτο από την φορολογική αστυνομία», γράφει το βιβλίο.

Επίσης, ξαφνικά, ξέσπασαν στη Γαλλία φήμες ότι ο Μανουέλ Βαλς έχει κρυφή ερωτική σχέση με την υπουργό Παιδείας Najat Vallaud-Belkacem. Τέλος, εντελώς «συμπτωματικά», δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο, τον Οκτώβριο του 2016, το οποίο αποσταθεροποίησε έναν στενό φίλο του Βαλς, τον  Jean-Marie Le Guen, την ώρα που ο Βαλς σκεφτόταν να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος.

«Ο Μανουέλ Βαλς βλέπει παντού την κακόβουλη σκιά του Ολάντ. Το περιβάλλον του είναι εντελώς πεπεισμένο: μέσα από τον πύργο του Ολάντ μαγειρεύει χτυπήματα εναντίον του», σημειώνουν οι συγγραφείς του βιβλίου.

Τι είπε ο Φιγιόν εναντίον του Ολάντ

Ο Φιγιόν κατηγόρησε τον Ολάντ ότι δημιούργησε «ένα γραφείο παρακολουθήσεων» στο προεδρικό μέγαρο το οποίο έδινε στις εφημερίδες στοιχεία εναντίον του, μιλώντας ζωντανά σε πολιτική εκπομπή.

Πριν ολοκληρωθεί η εν λόγω εκπομπή, ο γάλλος πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας «κατηγορηματικά τις ψευδείς εικασίες του Φρανσουά Φιγιόν».

«Η κυβέρνηση δεν αναμείχθηκε ποτέ σε καμία δικαστική εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση του γάλλου προέδρου και διαβεβαιώνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν είχε ενημέρωση για τις δικαστικές περιπέτειες του κ. Φιγιόν, τις οποίες αποκαλεί «ιδιαίτερα σοβαρές», παρά μόνο μέσω του Τύπου.

«Οι εικασίες του κ. Φιγιόν προκαλούν μια αφόρητη διαταραχή στην προεκλογική εκστρατεία», σημειώνει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Αυτό το σκάνδαλο δεν αφορά το Κράτος αλλά ένα πρόσωπο το οποίο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είπε ο Φιγιόν στο κανάλι

«Εδώ και δύο μήνες ο Τύπος ρίχνει πάνω μου καταιγίδες λάσπης», εξερράγη ο Φιγιόν, μιλώντας στην πολιτική εκπομπή, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν «είναι ένας άνθρωπος του χρήματος».

«Συχνά σκέπτομαι τον Πιέρ Μπερεγκοβουά», πρόσθεσε ο Φιγιόν, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό του Μιτεράν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ένα κρυφό δάνειο και αυτοκτόνησε το 1993.

«Τώρα καταλαβαίνω τι τον έκανε να φτάσει σε αυτή την ακρότητα», πρόσθεσε το Φιγιόν.

Και συνέχισε βάζοντας στο στόχαστρο τον Φρανσουά Ολάντ:

«Υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτές τις ημέρες, διάβασα μερικές σελίδες, γράφηκε από δημοσιογράφους που δεν είναι φίλοι μου, γιατί δύο εξ αυτών είναι δημοσιογράφοι

της εφημερίδας Canard enchaîné. […] Είναι ένα βιβλίο που εξηγεί πώς ο Φρανσουά Ολάντ υποκλέπτει και ακούει δικαστικές συνομιλίες που τον ενδιαφέρουν στο γραφείο του, και αυτό είναι κάτι εντελώς παράνομο». Και συνέχισε:

«Εγώ, απόψε, ζητάω κατηγορηματικά, να ανοίξει μια έρευνα για τις αποκαλύψεις που γίνονται σε αυτό το βιβλίο, γιατί πρόκειται για ένα κρατικό σκάνδαλο».

Ενας από τους συγγραφείς του βιβλίου που έχει τίτλο «Bienvenue Place Beauvau. Police : les secrets inavouables d’un quinquennat» (Καλωσήλθατε στο υπουργείο Εσωτερικών. Αστυνομία: τα ανομολόγητα μυστικά μιας προεδρικής θητείας», Didier Hassoux, διέψευσε τα λεγόμενα του Φρανσουά Φιγιόν μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Franceinfo.

«Δεν έχουμε γράψει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο μόνος άνθρωπος που πιστεύει ότι υπάρχει ένα γραφείο παρακολουθήσεων στο προεδρικό μέγαρο είναι ο Φρανσουά Φιγιόν. Το πιστεύει τόσο πολύ που στις 24 Ιουνίου 2014 (…) συνάντησε τον Jean-Pierre Jouyet, το νούμερο 2 του προεδρικού μεγάρου, και του ζήτησε να ενεργοποιήσει το γραφείο παρακολουθήσεων. Αυτό το γραφείο δεν υπάρχει», δήλωσε.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι ο Φρανσουά Φιγιόν «είναι ένας υποψήφιος σε απόγνωση και προσπαθεί να απαντήσει με χτυπήματα». Ο Φιγιόν ήταν φαβορί για να κερδίσει την προεδρική εκλογή στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά μετά την καταιγίδα σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν εναντίον του, φέρεται ότι χάνει την εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Tags
Back to top button