Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αποκαλύφθηκε η «εγκατάσταση σφαγής του Άσαντ» - Που και πως έφτιαχναν οι Σύριοι τις βόμβες βαρελιού (εικόνες)

Το καθεστώς Άσαντ έχει μετατρέψει το βουνό Kasyun στη Δαμασκό, σε "εργοστάσιο" παραγωγής βομβών βαρελιού. Να σημειωθεί πως για πολλά χρόνια είχε απαγορευτεί η είσοδος στο κοινό.

Το θέαμα που αντίκρυσαν οι πρώτοι επισκέπτες στην περιοχή σοκάρει: Πολλά βαρέλια, εκρηκτικά και πυροκροτητές, καθώς και φωτογραφίες του Άσαντ.

Στην είσοδο της εγκατάστασης, υπάρχει μια φωτογραφία του έκπτωτου ηγέτη Μπασάρ Άσαντ.

Η βόμβα βαρελιού, η οποία ως γνωστό έχει μεγάλη καταστροφική επίδραση παρά το χαμηλό κόστος της, είναι μεταξύ των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από τις δυνάμεις του καθεστώτος στον εμφύλιο πόλεμο.

Η συγκεκριμένη βόμβα κατασκευάστηκε με το γέμισμα ενός βαρελιού με υλικά όπως μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, παλιοσίδερα και καρφιά για να μεγιστοποιούν τις απώλειες, προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων αμάχων στον εμφύλιο πόλεμο.

Σύμφωνα με την Αριν Μπέικερ του περιοδικού Time “Ουσιαστικά, είναι απλά ένα παλιό βαρέλι πετρελαίου γεμάτο με εκρηκτικά, πυρομαχικά, και ίσως κάποιο είδος εμπρηστικού μηχανισμού. Τις σπρωχνουν, κυριολεκτικά, έξω από το ελικόπτερο και κατά την πρόσκρουση εκρύγνυνται.Οι συνέπειες μιας τέτοιας έκρηξης ειναι ο θάνατος εκατοντάδων αμάχων".

Σύμφωνα με την Μπέικερ οι συριακές δυνάμεις χρησιμοποιούν τις βόμβες απο το 2012.

Αλλά τον τελευταίο καιρό η χρήση των βομβών εχει δείξει μια σημαντική άνοδο. Μαλιστα πολλοι στην διεθνή κοινότητα υποστηρίζουν οτι αυτες οι συσκευές ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου.

Οι αντάρτες της Συρίας έχουν καταφέρει να ρίξουν αεροσκάφη του Άσαντ με φορητούς επωμιζόμενους εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων. Αυτό ώθησε τα συριακά ελικόπτερα να ρίξουν βόμβες- βαρέλια από ενα υψόμετρο σχεδόν 7.000 ποδιών, όπως αναφέρει ο Ρίτσαρντ Λόιντ, ο οποίος έχει γράψει μια λεπτομερή έκθεση για τις βόμβες βαρέλια στο μπλόγκ του. 

Από ενα τέτοιο ύψος αναφέρει ο Λόιντ αυτο το όπλο γίνεται ενας μοχθηρός δολοφόνος, ειδικά όταν πέσει σε πόλεις με άμαχο πληθυσμό. «Ως όπλο τρομοκρατίας, αυτό το “πράγμα” είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό” πρόσθεσε

Σύμφωνα με την έκθεση που καλύπτει την περίοδο Ιουλίου 2012-Απριλίου 2021 του Συριακού Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SNHR), η οποία τεκμηριώνει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά αμάχων στη Συρία, οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποίησαν βόμβες βαρελιού 81 χιλιάδες 916 φορές στις επιθέσεις τους σε οικισμούς πολιτών.

Σε αυτές τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 11 χιλιάδες 87 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 1821 παιδιά και 1780 γυναίκες.

Οι επαρχίες που στοχοποιήθηκαν περισσότερο από βόμβες βαρελιού αναφέρονται ως η Δαμασκός, το Χαλέπι, η Ντέρα και η Ιντλίμπ, κοινοποιήθηκε ότι τα περισσότερα θύματα σημειώθηκαν στο Χαλέπι.

Tags
Back to top button