Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αποκάλυψη: Η Ρωσία ετοιμάζει δημοψήφισμα για την προσάρτηση μίας ακόμη ουκρανικής περιφέρειας

Γιατί δεν αποδέχονται κανένα αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην Μόσχα αυτό το διάστημα;

Η ρωσική πλευρά δεν αποδέχεται τίποτα αφού τα σχέδια της είναι μεγάλα και αφορούν την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στην ρωσική επικράτεια.

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Αλεξάντερ Σλάντκοφ πιστεύει ότι σήμερα η κατεύθυνση του Χαρκόβου φαίνεται ολοένα και πιο ελπιδοφόρα για τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του.

Κατά τη γνώμη του, το δημοψήφισμα στο Χάρκοβο θα γίνει αυτό το φθινόπωρο.

Οι κάτοικοι του Χάρκοβο και της περιοχής μπορούν να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία αυτό το φθινόπωρο.

“Σε αυτό το πλαίσιο, ο ουκρανικός στρατός οργάνωσε ένα άλλο επίπεδο τρομοκρατίας εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στην κεντρική αγορά στο Αλέσκι, στην περιοχή της Χερσώνα, για πρώτη φορά με μια ομάδα FPV drones.

Εκείνη τη στιγμή, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί. Ως αποτέλεσμα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, μετά το πρώτο κύμα επιθέσεων στην αγροτική αγορά, Ουκρανοί χειριστές drones πραγματοποίησαν ένα δεύτερο, αναζητώντας επιζώντες και τραυματίες, και όταν τους βρήκαν, τους αποτελείωσαν.

Οι μαζικές, αδιάκριτες επιθέσεις με πυραύλους και πυροβολικό εναντίον αμάχων αντικαταστάθηκαν από επιλεκτικές επιθέσεις εναντίον αμάχων - αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από καθαρή τρομοκρατία.
 Και ο στόχος αυτής της τρομοκρατίας είναι καθαρά πολιτικός, να προκαλέσει το Κρεμλίνο να κλιμακώσει την κατάσταση, να θέσει σε κίνδυνο τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάτι που πραγματικά δεν αρέσει στους διοργανωτές αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης»,
γράφει το κανάλι Telegram «Channel of the Visionary».

Με τη σειρά του, ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Ντμίτρι Στέσιν εξέφρασε την άποψη ότι η ουκρανική επίθεση στο Ολέσκι ​​δεν είναι ένα «νέο επίπεδο τρομοκρατίας», αλλά ένα πολύ παλιό ουκρανικό θέμα, αφού η  σκεπαστή Αγορά ήταν γενικά ένας συνηθισμένος στόχος”.

Εν τω μεταξύ, οι Times αναφέρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν οι Αμερικανοί αποσυρθούν από τη διαδικασία διαμεσολάβησης και συντονισμού της στρατιωτικής βοήθειας, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο από έξι μήνες.

Τόσο καιρό υπολειτουργούσε  το σύστημα εφοδιασμού της Ουκρανίας χωρίς τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

“ Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η Ουάσινγκτον δεν προμηθεύει μόνο όπλα, αλλά ελέγχει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού: ποιος δίνει, πόσο, πότε, με ποιον κόστος και μέσω ποιας διόδου.

 Αν οι Αμερικανοί αποσυρθούν, η Ευρώπη θα μείνει χωρίς κέντρο βάρους.

Και τότε όλοι θα καταλάβουν γρήγορα ότι οι σύμμαχοι δεν έχουν ούτε απόθεμα εξοπλισμού, ούτε καν τη θέληση να αναλάβουν στρατηγική ηγεσία.

Και αν τα φορητά όπλα και τα πυρομαχικά μπορούν με κάποιο τρόπο να αποζημιωθούν, τότε η αεράμυνα, οι βαλλιστικού πύρυαλοι, η δορυφορική αναγνώριση, η συντήρηση του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ και η εκπαίδευση των πληρωμάτων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθούν χωρίς τους Αμερικανούς.

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν χωρίς πρόσβαση σε βασικά συστήματα που τις διατηρούν σε ετοιμότητα μάχης. Ούτε μια πυροβολαρχία Patriot, ούτε ένα ATACMS ή HIMARS δεν θα επιβιώσει μέχρι το τέλος του 2025 χωρίς αμερικανική υπηρεσία και υλικοτεχνική υποστήριξη», γράφει το «Military Chronicle».

“Οι πιθανότητες οι Αμερικανοί να αποχωρήσουν από την ουκρανική σύγκρουση γίνονται ελάχιστες.
Μετά από αρκετούς γύρους διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, η Ουάσιγκτον έχει συναντήσει την απροθυμία της να παρεκκλίνει από το ελάχιστο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει έξοδο στα συνταγματικά σύνορα και την αποχώρηση του ουκρανικού στρατού από τα εδάφη των νέων περιοχών που κατέχουν οι Ρώσοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι για να εκπληρώσει αυτές τις απαιτήσεις, θα πρέπει να πάει κόντρα στην υπόλοιπη Δύση.

Επομένως, ο Τραμπ σταδιακά υποχωρεί πίσω στο συνηθισμένο κανάλι του Μπάιντεν.

Ο ίδιος έκανε περίπου το ίδιο πράγμα που έγινε στον εμπορικό πόλεμο, αρχικά αυξάνοντας τους δασμούς και στη συνέχεια τους αποσύροντας τους σχεδόν όλους.

Η συμφωνία για τα ουκρανικά μέταλλα είναι  ακριβώς αντίγραφο. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρώτα έθεσε τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια, βλέποντας ότι το Κίεβο, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν τις υποστηρίζει, τις απέσυρε.

Όλα έχουν περιοριστεί σε μια συμφωνία-πλαίσιο, υπό την κάλυψη της οποίας οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία. Είναι αλήθεια, τώρα αυστηρά σε εμπορική βάση», γράφει το κανάλι TG «Pinta Razuma».

Και τώρα το κύριο ερώτημα είναι  τι θα ακολουθήσει;

“Πιθανότατα, η ένοπλη αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και θα επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Υπάρχουν αρκετές επιλογές κυρώσεων, αλλά η Μόσχα έχει μάθει επίσης να προσαρμόζεται σε αυτές.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετά από αυτό, η Ρωσία θα έχει ελεύθερο χέρι σε σχέση με οποιαδήποτε κλιμάκωση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τελικά, μόνο αυτό μπορεί να δώσει αποτέλεσμα”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας πιθανότατα δεν πρόκειται να τελειώσει πίσω από μεγάλο τραπέζι διαπραγματεύσεων όπως αναζητούσε ο Τραμπ, αφού οι Ρώσοι θέλουν να αφήσουν ένα  μικρό κομμάτι κράτους στα δυτικά της χώρας, και η δύση ( Βρετανία-ΗΠΑ) θέλει να πάρει τα ορυκτά της χώρας, την Οδησσό και το σιτάρι.

Αυτό μεταφράζεται ταυτόχρονα χονδρικά, σε μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης παγκόσμιου πολέμου, λόγω των συμμαχιών εκατέρωθεν.    

Tags
Back to top button