Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αποκάλυψη Bloomberg: Τι γράφει ο Β.Σόιμπλε σε επιστολή του σε γερμανούς βουλευτές

Τρία σενάρια ζυγίζουν οι δανειστές για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ενόψει του Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg τα σενάρια περιγράφονται σε επιστολή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς τους γερμανούς βουλευτές την οποία έχει δει το πρακτορείο. Γίνονται διαφορετικά σενάρια για την ανάπτυξη της χώρας και τα πρωτογενή πλεονάσματα (εξαιρούν οι πληρωμές τόκων) που θα μπορέσει να επιτύχει η Ελλάδα μακροπρόθεσμα.

Στο πρώτο σενάριο σύμφωνα με το euro2day.gr, η χώρα θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% του ΑΕΠ μακροπρόθεσμα και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι κατά μέσο όρο 2,6% του ΑΕΠ. Αυτό θα οδηγήσει τη σχέση χρέους προς ΑΕΠ κάτω του 60% το 2060, σύμφωνα με το έγγραφο.

Στο δεύτερο απαισιόδοξο σενάριο το χρέος θα φτάσει στο 226% του ΑΕΠ το 2060 με δεδομένο ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 1% και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι κατά μέσο όρο 1,5% του ΑΕΠ.

Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει μια μέση λύση που μένει ωστόσο να καθοριστεί.

Όπως γίνεται σαφές αν υιοθετηθεί το πρώτο σενάριο υπάρχει μικρή ανάγκη για ελάφρυνση χρέους, ενώ στο δεύτερο θα απαιτηθεί γενναία αναδιάρθρωση.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται το ΔΝΤ που αρνείται να συμμετάσχει σε πρόγραμμα αν δεν γίνουν επιπλέον βήματα στο θέμα του χρέους. Κάποια κράτη ωστόσο που αρνούνται τις παραχωρήσεις, όπως η Γερμανία υποστηρίζουν ότι δεν θα εκταμιεύσουν δόση αν δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Tags
Back to top button