Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Από τις 16 Σεπτεμβρίου θα ισχύει ψηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση εισόδου και στα γήπεδα μπάσκετ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου παρέδωσαν στον Ευθύμη Ρέτζια την KYA για τo ψηφιακό εισιτήριο και στα γήπεδα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ (Basket League).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις 16 Σεπτεμβρίου, οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών, όπως θα συμβαίνει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίζονται ΠΑΕ της SuperLeague.

Με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.

«Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας» αναφέρει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.grκαι να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το Αpp Store.

H διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ο οποίος περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr

Βρούτσης: «Η προσπάθεια σηματοδοτεί την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε το μπάσκετ»


Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε:

«Το πετυχημένο μοντέλο, που εφαρμόστηκε στη Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, μία ημέρα μετά από την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ''Παρίσι 2024'', είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε μαζί με τον συνάδελφό μου, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος εισόδου των θεατών στα γήπεδα.

Η κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, όπου είχαμε, αδιαμφισβήτητα, ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα φέτος, σηματοδοτεί και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε και το μπάσκετ, όσον αφορά την ασφάλεια και τις συμπεριφορές των φιλάθλων.

Με αυτό το σύστημα ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του. Αυτό θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της βίας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε:

«Απαρέγκλιτος στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι τα γήπεδα να αποτελούν σταθερά χώρους αθλητικής άμιλλας και αρμονικής συνάντησης για όλους όσοι αγαπάμε τα σπορ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, τόσο με τη νέα νομοθεσία, όσο και αργότερα τον Απρίλιο με τον νέο τρόπο ταυτοποίησης για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ξεκινήσαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να υλοποιούμε μια σημαντική μεταρρύθμιση. Η τεχνολογία και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε ''σύμμαχός'' μας, όχι απλά για να νιώθουμε, αλλά για να είμαστε ασφαλείς στα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου διαπίστωσαν στην πράξη πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα με το εισιτήριό τους ψηφιακά στο Gov.gr Wallet.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου και οι φίλαθλοι του μπάσκετ θα μπορούν με ασφάλεια να μπουν στα γήπεδα με το εισιτήριο στο ψηφιακό τους πορτοφόλι.

Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ που από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει ότι θέλουν και εκείνοι να συμμετέχουν σε αυτή τη νέα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο, για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε λύσεις σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για μια αποτελεσματικότερη ψηφιακή Ελλάδα σε όλους τους τομείς».

Ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμης Ρεντζιάς, επισήμανε:

«Με χαρά παραλαμβάνουμε ως ΕΣΑΚΕ την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή από τις 16 του προσεχούς Σεπτεμβρίου της ταυτοποίησης των εισιτηρίων των φιλάθλων για την είσοδο τους στα γήπεδα της Stoiximan Basket League. Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαρκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την πρόθεση της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να μπορούν να χαίρονται όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι το μπάσκετ και όλα τα σπορ σε συνθήκες ασφάλειας.

Οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League, τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, έχουν κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η βία στα γήπεδά μας. Έχουν ψηφίσει και έχουν εφαρμόσει αυστηρούς κανονισμούς, έχουν συνετίσει με παραινέσεις τους φιλάθλους ώστε να αποφεύγουν την βία ακόμη και την λεκτική. Οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ έχουν αναγνωριστεί από την Πολιτεία και δηλώνουμε σύμμαχοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπουργών Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, για τη διασφάλιση της ασφάλειας αθλητών, προπονητών, διαιτητών και φιλάθλων και του ίδιου του αθλήματος, με την ταυτοποίηση των εισιτηρίων».

Tags
Back to top button