Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

«Από πεντάμορφη, σε τέρας (και πάλι πίσω)»: Η Βάλερι Λουρέντα είναι η νέα «σταρ» του MMA (φωτο)

«Ένα αστέρι γεννιέται» (A Star Is Born) είναι η φράση που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ (παραπέμποντας και στην κινηματογραφική ταινία) για την 20χρονη Βάλερι Λουρέντα- αθλήτρια μέχρι πρότινος του τάε κβον ντο η οποία έκανε την εντυπωσιακή της πρεμιέρα στο ΜΜΑ, νικώντας το βράδυ του Σαββάτου την Κόλμπι Φλέτσερ, σε ένα δυναμικό ντεμπούτο στο Bellator MMA.

Τα δημοσιεύματα είναι ενθουσιώδη, τόσο για τις επιδόσεις της – ολυμπιακών προδιαγραφών- αθλήτριας τάε κβον ντο, όσο και για τη συνολική της παρουσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό αφιέρωμα στο mmafighting.com, η Λουρέντα, πέρα από την αθλητική της ιδιότητα, έχει και αυτήν του μοντέλου- και μπορεί να μεταμορφώνεται «από πεντάμορφη σε τέρας (και πάλι πίσω)».

Ο πατέρας της, Φρανκ, έχει ακαδημία τάε κβον ντο στο Μαϊάμι από το 1985, με την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες να περνά και στις κόρες του- ενώ η μητέρα της, Μίλι, είχε δώσει εξετάσεις για να πάρει μαύρη ζώνη ενώ ήταν έγκυος στη Βάλερι το 1998.

Με τέτοιο υπόβαθρο πολεμικών τεχνών, δεν είναι έκπληξη που η ίδια δηλώνει πως το να μάχεται «είναι στο αίμα της», και πως «όλα είναι για την οικογένειά της», εκθειάζοντας παράλληλα το έργο του πατέρα της, στον οποίο «παιδιά πήγαιναν ως αλητάκια, μα αυτός βοηθούσε να γίνουν γιατροί και γυμναστές».

Ωστόσο, η μητέρα της επέμενε να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα πέρα από τις πολεμικές τέχνες, όπως μπαλέτο, πιάνο, το καλλιτεχνικό πατινάζ κ.α. Σε νεαρή ηλικία έπρεπε να αποφασίσει μεταξύ χορού και πολεμικών τεχνών – και μιας θέσης στην ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ. Διάλεξε το δεύτερο.

«Θα γινόμουν αθλήτρια τάε κβον ντο, μα ταυτόχρονα η μαμά μου ήθελε να είμαι κομψή και όμορφη...στο τάε κβον ντο τότε, φορούσα τα κολάν της μπαλαρίνας κάτω από τα ρούχα του τάε κβον ντο. Τα έβγαζα και πήγαινα κατευθείαν στον διαγωνισμό για την ομάδα χορού...διάλεξα το τάε κβον ντο επειδή δεν μπορώ να ζήσω μια ημέρα της ζωής μου χωρίς πολεμικές τέχνες».

Στα 14 της προετοιμαζόταν για τους προκριματικούς των Ολυμπιακών, έχοντας ήδη προκαλέσει αίσθηση, όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με οξεία μυελοειδή λευχαιμία. «Αυτο άλλαξε στα αλήθεια τη ζωή μας. Ποτέ δεν είχαμε υποστεί τέτοιο τραύμα».

Στην εφηβεία της η Βάλερι έπρεπε να φροντίζει παράλληλα τις αδελφές της και να βοηθά τη μητέρα της. «Αυτό με ωρίμασε ως γυναίκα. Έπρεπε να γίνω κεφαλή της οικογένειας, επειδή ο πατέρας μου ήταν συνέχεια με τη μητέρα μου. Αυτό με κράτησε από τους προκριματικούς των Ολυμπιακών, καθώς δεν μπορούσα να αγωνιστώ πλέον».

Εν τέλει, η μητέρα της φαίνεται να νίκησε τον καρκίνο, χάρη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών το 2016- και έκτοτε η Λουρέντα έχει αρχίσει μια νέα πορεία, στο ΜΜΑ, αφού είδε έναν αγώνα UFC.

«Το τάε κβον ντο ποτέ δεν είχε θέση στο ΜΜΑ, και πάντα το θεωρούσαν κάτι που δεν προσφέρει κάτι στο άθλημα. Πιστεύουν πως οι αθλητές τάε κβον ντο πέφτουν εύκολα, υπάρχουν πολλές κλωτσιές...το τάε κβον ντο είναι μόλις δύο λεπτά αντί για πέντε. Αλλά αν το αναλύσεις στα αλήθεια, το τάε κβον ντο είναι η καλύτερη βάση που μπορείς να έχεις στο ΜΜΑ».

Tags
Back to top button