Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Σφοδρή κριτική ΜΚΟ σε Ελλάδα για τους καταυλισμούς προσφύγων

Μια έκθεση της ΜΚΟ Oxfam βλέπει σοβαρές ελλείψεις στην πολιτική προσφύγων της ΕΕ. Σύμφωνα με αυτήν η Ελλάδα φέρει τεράστιο βάρος, είναι συγκλονισμένη και τα καταφύγια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η Oxfam επικρίνει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κατανομή ατόμων που δικαιούνται άσυλο στην ΕΕ.

Από τότε που η Επιτροπή της ΕΕ υπέβαλε προτάσεις μεταρρυθμίσεων τον Σεπτέμβριο, σημειώθηκε μικρή πρόοδος, σύμφωνα με έκθεση που η Oxfam δημοσίευσε μαζί με την οργάνωση "Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες".

Oxfam: Αθέμιτη κατανομή προσφύγων στην ΕΕ

Πάνω απ 'όλα, επικρίνεται η ανεπαρκής κατανομή των προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ. Από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του έτους, μόλις 2.050 άτομα επανεγκαταστάθηκαν σε δέκα χώρες της ΕΕ αντί για τα 5.100 που ανακοινώθηκαν.

Ενώ άλλα μέτρα του συμφώνου προσφύγων με την Τουρκία από το 2016 εφαρμόστηκαν αμέσως - όπως τα στρατόπεδα υποδοχής στα ελληνικά νησιά - δεν υπάρχει ακόμη πολιτική αλληλεγγύης περί κατανομής ατόμων που δικαιούνται άσυλο στην ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση οι συνθήκες στα ελληνικά νησιά για την παρμαονή των προσφύγων δεν έχουν βελτιωθεί. Σημειώνεται πως οι καταυλισμοί στα ελληνικά νησιά είχαν σχεδιαστεί σύμφωνα με το σύμφωνο ως καταυλισμοί διέλευσης και δεν προορίζονταν για παραμονή μεγαλύτερης διάρκειας.

Για παράδειγμα, ο νέος καταυλισμός στη Λέσβο , που χτίστηκε μετά την πυρκαγιά στστην Μόρια, εξακολουθεί να μην πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις. Η Ελλάδα φέρει τον όγκο του βάρους, σύμφωνα με τους οργανισμούς.

Μόνο τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, περίπου 27.000 αιτήσεις ασύλου χορηγήθηκαν εκεί, και από το 2016 υπήρξαν περισσότερες από 73.000. Πολλοί από τους ανθρώπους είναι τώρα σε “λανθάνουσα κατάσταση” στη χώρα.

Η Ελλάδα δεν είναι ούτε οικονομικά σε θέση να προωθήσει την ολοκλήρωσή της, ούτε έχει αντίστοιχη στρατηγική, λέει η έκθεση. Στην έκθεσή τους, οι οργανώσεις βοήθειας κάλεσαν για άλλη μια φορά την ΕΕ να δημιουργήσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης επί τόπου και να προωθήσει την ανακατανομή των προσφύγων.

Tags
Back to top button